Vakantieblog

Welkom in Kiev, de stad met een rijk cultureel erfgoed

Welkom in Kiev, de stad met een rijk cultureel erfgoed

Kiev is niet alleen de hoofdstad van Oekraïne. Het is de moederstad voor alle Oost-Slavische mensen. Deze stad is één van de oudste steden in Oost-Europa. De moderne, kosmopolitische stad Kiev is één van de meest prachtige steden in Europa. Het heeft in zijn tumultueuze geschiedenis veel voor- en nadelen gekend.

De geschiedenis van Kiev

In de 12e eeuw na Christus was Kiev één van de grootste steden ter wereld. In die tijd diende het als een belangrijk handelscentrum tussen de Baltische Staten en de landen langs de Middellandse Zee. Gevestigd in de 5de eeuw, werd Kiev vernietigd door de razende nazi’s tijdens de wereldoorlogen, die de meeste hier wonende Joden doodden. Ook het culturele erfgoed en de historische monumenten werden er vernietigd.

Door de veerkracht van het volk en de moedige pogingen van de autoriteiten, stond de stad als snel op en ging deze terug naar haar oude glorie. Ondanks al het lijden, de onderdrukking, de moorden en de politieke onrust, is de geest van de bevolking van Kiev nooit gestorven en hebben ze alle rampen met de grootste moed getrotseerd.

De ontwikkeling van Kiev als hoofdstad van Oekraïne

Toen Oekraïne op 24 augustus 1991 onafhankelijk verklaard werd van de heerschappij van Moskou, werd Kiev haar officiële hoofdstad. In de laatste twee decennia heeft het op alle fronten een uitzonderlijke ontwikkeling doorgemaakt, of het nu architecturaal is of in de levensstijl van de inwoners van de stad.

Tegenwoordig is de stad Kiev een zeer populaire, toeristische bestemming in de wereld geworden. Dit komt onder andere door het rijke culturele erfgoed en de moderne faciliteiten die er te vinden zijn. De stad heeft ambassades van meer dan honderd landen en er is het hele jaar door een constante toevloed van toeristen, bedrijfsmensen, studenten en politieke hoogwaardigheidsbekleders.

Het sterke Kiev door de eeuwen heen

Kiev heeft echt de tand des tijds doorstaan. Het heeft vele aanvallen ondergaan, waaronder de brute Mongoolse invasie, massale verpulvering door de nazi’s, de vernietiging van de kerken door de Sovjets en enkele ecologische rampen zoals de beruchte Tsjernobyl-explosie in het jaar 1986. Elke keer is de stad Kiev verrezen als een Phoenix uit de as, en werd ze veel sterker en veerkrachtiger dan ooit.

Een trip naar een bruisende stad met veel activiteiten en bezienswaardigheden

Kiev is een bruisende stad met ongeveer 3 miljoen inwoners. De officiële taal is er Oekraïens, hoewel een aanzienlijk aantal mensen er ook Russisch spreekt. Kiev staat wereldwijd bekend om zijn musea en prachtige kathedralen en kerken. De stad is in twee delen verdeeld door de rivier de Dnjepr, die er als een slang tussenin loopt.

Er zijn een aantal geweldige architectonische wonderen aan beide zijden van deze rivier te zien. Moderne gebouwen, die wonderen van grote architectuur zijn, staan naast een aantal historische monumenten en bieden zo een schril contrast tussen de moderniteit en het oude culturele erfgoed van de stad.

Er zijn een aantal uitstekende bars en restaurants in de stad die tegemoet komen aan de smaak van toeristen van over de hele wereld. Vandaar dat een stedentrip Kiev zeker een culinaire en culturele bijzonderheid is geworden.

Elk bezoek aan de prachtige stad Kiev begint meestal met de Golden Gate of Kiev, ook wel gekend als de Gouden Poort van Kiev , die werd gebouwd in 1037. Voor degenen die geneigd zijn tot kunst en cultuur, zijn er talloze opera’s en theaters voor het doorbrengen van een leuke tijd. Het wereldberoemde Oekraïense aardewerk, de kunst en het handwerk zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij honderden winkels die verspreid zijn over de stad. De stad Kiev heeft toeristen iets te bieden voor alle smaken en culturele achtergronden, en de mensen zijn er zeer warm en erg gastvrij.

Ook Interessant?