Vakantieblog

Athene als hippe zomerbestemming

Athene als hippe zomerbestemming

Met een nieuwe blik naar de oudheid: Athene als hippe zomerbestemming

Athene, de hoofdstad van Griekenland, is een verbazingwekkend mooie stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur. Toeristen trekken het hele jaar door naar Athene. Dit komt vanwege het enorme aantal toeristische attracties die je in deze oude stad kan zien. Natuurlijk betekent dat ook dat je het hele jaar door jouw vliegtickets Athene kan reserveren, zowel in het hoogseizoen, als buiten de drukte. De stad is ook het hele jaar warm en droog, hoewel het er in de winter doorgaans koeler is.

Bezienswaardigheden en activiteiten in de prachtige stad Athene

Er zijn zoveel bezienswaardigheden te zien in Athene, waaronder plaatsen met een culturele en historische betekenis, tuinen, musea en meer.

Odeion van Herodes Atticus

Het Odeion van Herodes Atticus is een vast theater gemaakt van steen. Het dateert uit het oude Griekenland en heeft een capaciteit van zo’n 5.000 tot 6.000 personen. Het werd gebouwd door Herodes Atticus en opgedragen aan zijn vrouw, Aspasia Annia Regilla. Dit theater behoort tot één van de belangrijkste locaties van het Athens Festival. Het huisvest vaak concerten, evenementen en shows. Je vindt dit theater op de zuidelijke helling van de Akropolis. Het is een opmerkelijk zicht, vooral ‘s avonds tijdens een concert of een evenement, wanneer de schijnwerpers er de hele structuur verlichten.

De Akropolis van Athene en het Parthenon

Athene

Je kunt Athene niet ontdekken zonder een bezoek te brengen aan het Parthenon. Het Parthenon, gelegen op de Akropolis, was een tempel voor de godin van de wijsheid, Athena. Deze tempel werd gebouwd in de Dorische bouwstijl. Sommigen beweren zelfs dat dit het mooiste voorbeeld is van de Dorische architectuur die ooit werd gemaakt. Slechts 15 Korinthische kolommen van de oorspronkelijke 104 zijn blijven staan. Een andere kolom viel in het jaar 1852 neer. Niettemin zal de majestueuze schoonheid van elke kolom gegarandeerd elke kijker buiten adem brengen. Het Parthenon is vanop een afstand te zien, vooral ‘s avonds, wanneer het hele gebouw wordt verlicht door schijnwerpers.

De Lycabettus heuvel

De heuvel genaamd Lycabettus, is het hoogste punt van de stad. Je vindt er de kapel van St George en een openluchttheater. Het biedt een adembenemend uitzicht op de stad . Deze heuvel steekt ongeveer 277 meter boven Athene uit.

De Academie van Beeldende Kunsten

Gelegen naast de Universiteit van Athene, bevat dit gebouw Ionische zuilen en sculpturen van Plato, Socrates, Apollo en Athena. Het werd gebouwd door Baron Theophil von Hansen.

De nationale bibliotheek

De Nationale Bibliotheek is een prachtig voorbeeld van de neoklassieke architectuur. Ook dit gebouw werd ontworpen door de Deense architect Theophil von Hansen. De Nationale Bibliotheek heeft 4.500 Griekse manuscripten in zijn bezit. Het is een must see plaats voor zowel wetenschappers, boekliefhebbers als geschiedenisfanaten. Het bevindt zich aan de rechterkant van de universiteit van Athene.

Het vervoer in Athene

Reizen in Athene en het bezichtigen van de bezienswaardigheden kan een zeer lonende ervaring zijn. Het kan ook behoorlijk vermoeiend zijn. Wanneer je Athene bezoekt, heb je nogal wat opties wat betreft het rondreizen. Je kan er een auto of een brommer huren, of je kan er de bus of een taxi nemen. Uiteraard moet je eerst de beste vliegtickets Athene kopen, om nadien deze prachtige stad te verkennen!

Ook Interessant?