Caraïben

Aruba

Aruba

Aruba is een kleine Caribische eilandstaat die geliefd is bij vakantiegangers. Het eiland ligt in de zuidelijke Caribische zee, even ten noorden van de evenaar. Door zijn zonnige, tropische klimaat met middagtemperaturen die meestal rond de 30 graden Celsius schommelen, is Aruba een aantrekkelijke bestemming voor een ontspannen vakantie in de zon. Naast gemarkeerde stranden, heeft het eiland ook een diverse cultuur, evenals lokale en duurzame restaurants, bars en winkels om te verkennen. Aruba heeft ook een aantal attracties die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Wat te verwachten tijdens een reis naar Aruba

Bij aankomst in Aruba, waar de meeste vluchten binnenkomen, start je vakantie in Palm Beach. Dit stuk strand is het meest toeristisch, waar je faciliteiten vindt zoals winkels, restaurants en bars. Ook hier kun je watersporten beoefenen. Maar als je meer van het eiland wilt zien, moet je je verder verplaatsen. De autoverhuur in Aruba is goedkoper dan in veel andere landen en daarom kun je gemakkelijk het eiland verkennen met een auto. Hiernaast zijn er ook enkele toeristische treinen, zoals de Avontura Trein, de Aruba Trolley en de Baby Train die je langs de verschillende bezienswaardigheden brengen.

Bezienswaardigheden en activiteiten op Aruba

Een bezoek aan Aruba is pas compleet als je een bezoek brengt aan verschillende bezienswaardigheden. In het centrum van San Nicolas vind je het glinsterende California Lighthouse, dat je een prachtig uitzicht biedt over de hele stad en de omgeving. Ook de Begraafplaats van de Arubaanse Dodenkrab of de majestueuze Alto Vista kapel zijn een bezoek waard. Verder is Aruba ook een perfecte plek voor outdooractiviteiten. Er zijn verschillende mogelijkheden om avontuurlijke ervaringen op te doen, van kite surfen en snorkelen tot calisthenics en mountainbiken. Wat je activiteiten ook zijn, je kunt er zeker van zijn dat je de prachtige natuur van Aruba goed kunt bewonderen.

Eetculturen

Naast de vele activiteiten die je op Aruba kunt doen, is er ook een brede variëteit aan culinaire gerechten. Er zijn veel restaurants met lokale en internationale gerechten. De favetto, die gemaakt wordt van bonen, komt oorspronkelijk uit Colombia. Maar ook de visgerechten, zoals de Catch di Day, hebben hun eigen smaken en aroma’s. Daarnaast kun je de beroemde hapjes in de markt proberen, financchitas, of gazpacho, een soep van gegrilde paprika’s. Het kikkerland bier Bacardi en de verschillende cocktails op Aruba geven je de perfecte manier om je vakantie af te sluiten.

Waarom Aruba?

Aruba heeft veel te bieden als je op zoek bent naar een goede vakantiebestemming. Het heeft prachtige stranden en lokale eetculturen, evenals meeslepende avonturen. De lokale bevolking is ook warm en gastvrij. De goedkope autoverhuur in het land biedt veel mogelijkheden om meer te zien en te ervaren. Er zijn ook verschillende vakantiehotels of resorts om uit te kiezen, waar je alle comfort kunt verwachten tijdens je verblijf in Aruba. Dit is wat mensen opzoeken tijdens hun vakantie op deze prachtige eilandstaat: rust, ontspanning en avontuur – alles op één plek.

Ook Interessant?