Caraïben

Puerto Rico

Puerto Rico

Puerto Rico een kleurrijk eiland met vele bezienswaardigheden

Puerto Rico is een eiland in de Caraïben, dat liefhebbers van reizen aantrekt die op zoek zijn naar een uitstekende combinatie van cultuur, natuur en actieve bezienswaardigheden. Het eiland wordt gedomineerd door zeer mooie stranden, koloniale gebouwen en oude steden met een uitstekende sfeer. Als je het Waterkasteel van San Cristobal bezoekt, het oudste Spaans fort in de Cariben, kun je terug in de tijd reizen naar de 16e eeuw en de geschiedenis van het eiland meemaken.

Puerto Rico is een eiland van contrasten; van steden die gedomineerd worden door hoge, moderne gebouwen die door heuvels en valleien stammen, tot verlaten stranden waar je volledig in stilte kunt ontspannen. Met meer dan 50.000 hectare jungle, daagt het eiland je ook uit om de dieren te ontdekken en het platteland te verkennen. Grenzend aan de tropische zee, biedt Puerto Rico ook de gelegenheid om deel te nemen aan de vele watersporten die hier geboden worden, zoals surfen, snorkelen en duiken.

Als je dus naar Puerto Rico reist, is er veel te ontdekken en beleven. Er is een breed scala aan hotels, restaurants, cafés, nachtclubs en winkelcentra, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn om je overal thuis te voelen. Het eiland kent ook een unieke cultuur, voornamelijk geschonken door de lokale bevolking en een boeiende geschiedenis. De lokale bevolking van Puerto Rico is warm, vriendelijk en open en hoewel het eiland Español gesproken wordt, kun je de voertaal vrijwel overal verstaan.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen

Er zijn tal van bezienswaardigheden in Puerto Rico die je niet mag missen. Bezoek bijvoorbeeld één van de populairste stranden op het eiland, Isla Verde in San Juan, waar je kunt genieten van het heldere water en van de zon. Ga naar de majestueuze El Yunque National Forest en bewonder de oerwouden, stroomversnellingen, watervallen en meer. Ga ook naar het privé eiland Caja de Muertos wat staat bekend als een paradijs voor zeevogels en met een prachtige kustlijn.

Daarnaast heeft Puerto Rico tal van natuurparken waar je een unieke ervaring kunt beleven. Bezoek bijvoorbeeld het modderbad van geisers en warmwaterbronnen in Boquerón of bezoek het heuvelachtige binnenland van Toro Negro, waarvandaan je geweldige uitzichten hebt. Als je nog meer avontuur en spektakel zoekt, kun je een ritje maken in de zweefmolen, de torens beklimmen en de waterparken bezoeken.

Een diversiteit aan eetgelegenheden en een klaar staan voor uitgaan

Puerto Rico staat ook bekend om zijn kokkerellen. Je vindt hier tal van lokale restaurants die heerlijke gerechten serveren, waar je lokale delicatessen zoals mofongo, arroz con pollo, morcilla en heerlijke cocktails kunt proeven. Naast het feest van de smaakpapillen, is er ook een bruisend nachtleven. Zoek de hippe clubs op en geniet van livemuziek en DJ’s, of bezoek de straatfeesten in de oude stad. De mogelijkheden om te eten en uit te gaan in Puerto Rico zijn eindeloos.

Dus als je op zoek bent naar een interessante vakantie, dan is Puerto Rico een geweldig eiland om te bezoeken. De bevolking staat bekend om zijn vriendelijkheid, cultuur, en het wordt omringd door een aantrekkelijke, exotische omgeving. Het eiland biedt een veelvoud aan recreatiemogelijkheden, bezienswaardigheden, stranden, eetgelegenheden en uitgaansmogelijkheden; er is voor elk wat wils.

Ook Interessant?