Vakantieblog

New York City

New York City

New York is een stad die op bijna iedereen een hele grote aantrekkingskracht heeft. Dit komt omdat de stad iets unreals over zich heeft. Ga jij binnenkort een stedentrip New York boeken? Mensen die er nog nooit geweest zijn kennen toch New York, allemaal van televisie, films en muziek.

Algemene informatie over Stedentrip New York

De Amerikaanse series geven de stad een nogal overdreven indruk. Maar het verschilt niet heel erg veel met de werkelijkheid. New York leeft echt 24 uur per dag en is de stad die nooit slaapt. Daarnaast straalt het een energie uit die mensen meteen in haar greep neemt.

Het eerste wat opvalt is de grote hoeveelheid gele taxi’s die rondrijden, ze beheersen het straatbeeld. Daarnaast zijn de neon reclames van Time Square ook erg opvallend, en hoor je overal sirenes als je op straat loopt. En natuurlijk zie je overal om je heen grote wolkenkrabbers.

Dit is uiteraard ook de stad van het Vrijheidsbeeld. Deze doet zeker niet onder voor de Eiffeltoren in Parijs. Ook vindt je hier het Central Park, Queens, Harlem, Soho en Broadway.

Frank Sinatra zong het al: I wanna be part of it. En dit klopt. De stad heeft een uitwerking op mensen wat vergeleken kan worden met een virus.

Als men er eenmaal op stedentrip geweest is dan hebben ze het te pakken en komen ze er bijna niet meer vanaf. Of het nu gaat om dat ene mooie gebouw of die musical, mensen raken in de ban van deze wereldstad.

Bezienswaardigheden in New York

Bij het landen op één van de luchthavens van New York zie je meteen de eerste bezienswaardigheid: de skyline van Manhattan. De markante spits top hierbij is het Empire State Building.

Maar natuurlijk is er nog veel meer dan alleen deze skyline. New York heeft heel erg veel musea, zoals het Museum of Modern Art. Dit is een van de beroemdste musea in New York. Bedenk iets heel geks en waarschijnlijk is er in New York en museum over.

Winkelen in New York

In New York zijn er talrijke mogelijkheden om te shoppen. Voor mensen die van designer kleding houden is er 5th Avenue, Park Avenue en Madison Avenue. Daarnaast heeft de stad nog een aantal grote en bekende warenhuizen: Macy’s, Bergdorf Goodman en Bloomingdale’s.

Er zijn natuurlijk ook goedkope souvenirs te scoren, dit kun je doen in Chinatown of in de leuke boetiekjes welke te vinden zijn in The Village. In de zomer, in de weekends, is er een markt op 7th Avenue tussen 47ste en 57ste straat. Hier staan veel kraampjes welke souvenirs verkopen. Je kunt hier van alles kopen. Van 3D shirts voor 10 euro tot een hele outlet shopping.

Outlet shopping

Outlet shopping kan ook nog bij Woodbury Common Outlet. Deze mall ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van New York en is de grootste Outlet in de wijde omtrek van New York. Dit is dus ook een plek welke niet te missen is tijdens je bezoek aan New York.

ESTA aanvragen

Wie op reis gaat naar de Verenige Staten dient ook een ESTA aan te vragen. Dit is een verplichte reistoestemming om naar dit land af te reizen, zonder visum. Een visum is een hoop gedoe bij de ambassade van Amerika, een ESTA kunt u daarentegen gewoon online aanvragen. Het ESTA formulier invullen kost slechts vijf minuten en na 17 minuten wordt deze al goedgekeurd als er spoed vereist is. Belangrijk is dat u altijd een ESTA aanvraagt als u geen visum heeft, anders mag u namelijk het vliegtuig niet boarden op de luchthaven.


Booking.com

Ook Interessant?