Vakantieblog

Hawaï

Hawaï

Hawaï een tropische vakantiebestemming

Wie op zoek gaat naar een tropische vakantiebestemming, die moet absoluut het eiland Hawaï in overweging nemen. Het eiland spreekt bij veel mensen nog steeds tot de verbeelding. Men noemt het paradijselijke eiland ook wel ‘The Paradise of the Pacific en in die benaming kunnen wij ons helemaal vinden. Een rondreis Hawaï is een tropische verrassing!

Dit eiland is overigens 1 van de 137 atollen. De atollen is een eilandengroep behorende bij de Verenigde Staten. Deze groep met eilanden ontstond door vulkanische activiteiten. En nog steeds zijn de vulkanen in deze omgeving bij tijd en wijle actief. Zo blijft de actieve vulkaan Kilauea anno 2018 nog steeds voor problemen zorgen. De eilanden (lees: atollen) tezamen vormen (de staat) Hawaï. Bezoek je Hawaï, dan raak je verrukt van de natuurpracht.

Regenwouden en watervallen van The Paradise of the Pacific

Indrukwekkende regenwouden met magnifieke watervallen doemen voor je op. En bijzondere architectuur, zoals de beroemde Polynesische bouwwerken (dit zijn tempels) maken het plaatje compleet. Op Hawaï zijn ook de lavavelden een lust voor het oog. Deze kom je overal tegen. Niet iedereen weet dat van de 137 eilanden (atollen) er maar hooguit 8 ook echt bewoond zijn.

Hét eiland voor surfers

Het eiland Hawaï is vooral in trek bij surfers en andere watersporters. Echter, men kan er ook gewoon heerlijk genieten van de rust, de natuur, het klimaat en de mensen.

Wat is het klimaat op Hawaï?

Hawaï heeft eigenlijk maar 2 seizoenen en wel de zomer en de winter. De temperatuur op het eiland wordt in belangrijke mate bepaald door de ‘passaatwinden’. Deze bepaald tevens de luchtvochtigheid. Welke temperatuur kan je in de zomer verwachten? De gemiddelde temperatuur op Hawaï in de zomermaanden is 30 graden. De wintermaanden kennen milde temperaturen. Het is er dan iets kouder. De zomer begint in mei. De winter gaat in halverwege oktober.

De natuur op Hawaï

De natuur op dit tropische eiland is prachtig. Hawaï staat dan ook in de top 5 van de allermooiste eilanden ter wereld! Loop over pikzwarte of juist groene stranden of verken het ‘binnenland’ en kom de meest aparte planten, bomen en bijzondere bloemen tegen. Een bekende boomsoort op het eiland is bijvoorbeeld ‘The Rainbow Tree’. Deze kom je ook tegen op de andere eilanden waaronder op het eilandje Maui. Deze boom laat zijn schors vallen en het hars wat op de boom achterblijft, neemt allerlei kleuren aan: feloranje, geel, blauw en paars.

Walvissen en dolfijnen

Tijdens je wandeltochten kom je allerlei tropische dieren tegen. Met een beetje geluk spot je walvissen. Rondom de eilanden wemelt het overigens van de dolfijnen. Deze kan je vanaf het strand zien zwemmen.

Bezienswaardigheden en activiteiten

  • Wandel door prachtige natuurgebieden;
  • Bezoek de vulkanen (de vulkaan Kilauea is een nog actieve vulkaan);
  • Spot walvissen en dolfijnen;
  • Bezoek Pearl Harbor;
  • Maak een jungletocht per boot over de rivier de Wailua;
  • Ga naar Waikiki beach (bekende hotspot).

Eten en drinken

De Hawaïaanse keuken is een mix van de Amerikaanse keuken en de Japanse keuken. Overeenkomsten heeft het vooral met de Tahitiaanse keuken. Immigranten uit vooral Korea, China, Portugal en de Filippijnen hebben de Hawaïaanse keuken in belangrijke gemaakt wat het nu is. Zo is koken op zandovens een belangrijk onderdeel van de Hawaïaanse keuken en kan je overal genieten van lokale gerechten zoals Poke (dit is een rauwe vissalade), Laulau (vlees of vis dat is gestoomd in bladeren van de Taro boom) of Loco moco (een rijstschotel die je zeker eens moet uitproberen!).

Ook Interessant?