Vakantieblog

Rondreis Amerika westkust

Rondreis Amerika westkust

Rondreis Amerika westkust, een vakantie om van te dromen

Van canyons tot geisers en van stad tot strand, een rondreis Amerika westkust is onvoorstelbaar veelzijdig. Het enige nadeel van een reis naar deze bestemming is dat je eigenlijk altijd tijd te kort zult komen. Alle mooie dingen zien is ondoenlijk, maar ook als je een selectie maakt geniet je volop. Dit gebied leent zich ook uitstekend om met een camper te ontdekken. Maar ook met een auto toer je langs de vele natuurjuweeltjes.

Met de camper

Amerika is het land van de roadtrip en dat is natuurlijk niet zonder reden. Zelfs lange afstanden afleggen is hier een feestje, want files net zoals thuis zul je weinig tegenkomen. Snel een hapje eten doe je bij een diner langs de weg en verder hoef je alleen maar te genieten. Het grote voordeel van een reis met een camper is dat deze alles heeft wat je nodig hebt. Zo rij je in je eigen huisje op wielen langs rotsen en prairies. Jij bent er klaar voor, zijn de Scenic Highways ook klaar voor jou?

Leukste stad van Amerika

Zie jij een camper niet zo zitten, dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Jij bepaalt natuurlijk helemaal zelf hoe je gaat rondreizen door Amerika westkust. Ook als je een auto huurt beslis je over je reistempo en route. Een goed startpunt is San Francisco. Een veelbelovend begin van je vakantie, want hier begin je je avontuur in stijl. Amerikanen noemen San Francisco namelijk de leukste stad van Amerika. Nu kun je zelf ontdekken of je het daar mee eens bent.

Altijd mooi weer

Minstens zo verrassend als San Francisco is San Diego. Wist je dat het hier 364 dagen per jaar mooi weer is? Daar kunnen wij in Nederland alleen maar van dromen. In heel Californië is het natuurlijk aangenaam vertoeven, de temperatuur is hier meer dan prettig. Gelukkig zijn alle huurauto’s voorzien van een goed werkend airco-systeem, en die ga je vaak nodig hebben om even af te koelen. Minstens zo fijn is cruise controle, ook hier zul je dankbaar voor zijn tijdens de rit.

Grootse Grand Canyon

Ook rond de Grand Canyon kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit spectaculaire natuurwonder ligt in de staat Arizona. Wedden dat de kloof nog groter is dan dat je ‘m je had voorgesteld? Het hele aangrenzende nationale park is de moeite meer dan waard. Het is dan ook het oudste nationale park van Amerika en immens groot, bijna 5.000 km². Hoewel de Grand Canyon niet de diepste kloof ter wereld is kun je je dat bijna niet voorstellen als je ervoor staat. Dit maakt een nooit meer te vergeten indruk.

Las Vegas

Las Vegas kent iedereen, en het hier is dan ook altijd een groot feest. De neonlichten gaan nooit uit en The Strip is een bonte verzameling van mensen. Hier kom je om te gokken, shows te bewonderen of gewoon, om dit unieke schouwspel met eigen ogen te kunnen zien. Hoewel Las Vegas een unieke plek is, is een verblijf van een paar dagen vaak meer dan genoeg. Langer blijven is ook zonde, want de westkust van Amerika wacht op je met nog veel meer moois.

Meer weten over een rondreis Amerika westkust ? Lees dan verder op goedkoperondreis.com

Ook Interessant?