Vakantieblog

Vakantie naar Noorwegen en IJsland

Vakantie naar Noorwegen en IJsland

De uitkomst van de Vakantiebeurs is vele jaren lang niet heel bijzonder geweest. Steeds weer stonden dezelfde landen in de top van meest geliefde vakantielanden. Op vakantie naar Frankrijk, Italië en Turkije was ‘gewoon’, en dus werden ieder jaar weer dezelfde bestemmingen bezocht. De Vakantiebeurs welke plaatsvond in de Jaarbeurs Utrecht , heeft laten zien dat we aan het veranderen zijn. Zo zien we een vakantie naar IJsland en een vakantie naar Noorwegen nu als de meest populaire bestemmingen.

We willen eens iets anders

Op de Vakantiebeurs zijn natuurlijk altijd mensen aanwezig die zich inzetten als een zogenaamde vakantietrendwatcher. Dit zijn de professionals die niet alleen de nieuwste trends op vakantiegebied opmerken, maar deze ook verder onderzoeken. Een vakantietrendwatcher wil niet alleen weten of mensen anders kiezen, maar ook waarom zij dit dan doen. Hierdoor krijgen we een goed beeld van hoe de vakantieganger nu werkelijk denkt. De Vakantiebeurs gaf aan dat we IJsland en Noorwegen bovenaan onze wishlist hebben staan. Volgens de vakantietrendwatcher is hier ook een duidelijke reden voor. We zoeken meer avontuur tijdens de vakantie!

IJsland en Noorwegen bieden iets ‘nieuws’

De Vakantiebeurs richtte zich dit jaar vooral op de single vakantiegangers. Het blijkt dat deze personen de meeste behoefte hebben om steeds nieuwe dingen te zien en te doen. De standaard vakantielanden kennen we nu wel. We willen nieuwe avonturen beleven, nieuwe smaken proeven en nieuwe bevolkingsgroepen leren kennen. Dit denken we binnen Europa vooral te vinden in Noorwegen en IJsland.

Deze landen spreken ons het meest aan als het gaat om het opdoen van nieuwe ervaringen. Overigens vinden de gezinnen deze landen ook inspirerend. Waar het vooral om draait is het idee dat er onbekende plekken bezocht kunnen worden en dat er herinneringen gemaakt kunnen worden op plaatsen waar niet iedereen al herinneringen heeft liggen. Dit zorgt ervoor dat we steeds vaker gewoon op de bonnefooi een vakantie boeken.

Andere nieuwe trends

IJsland en Noorwegen staan dus bij veel mensen, zowel singles en jongeren als gezinnen en stellen, op de zogenaamde bucketlist. Echter, dit is natuurlijk niet de enige verrassende uitkomst van de Vakantiebeurs. Een andere trend die opvalt is wel dat we nu liever kiezen voor korte vakanties dan voor lange vakanties. We gaan liever drie maal een week per jaar met vakantie naar drie verschillende bestemmingen dan dat we eenmalig drie weken op vakantie gaan waarin we op dezelfde bestemming blijven. Korte trips winnen dus aan populariteit. Daarnaast wordt er minder geld uitgegeven aan luxe, zoals een sterrenhotel, en geven we meer uit aan het ondernemen van leuke activiteiten op de vakantiebestemming. Kortom, het opdoen van nieuwe avonturen en ervaringen weegt zwaarder dan een comfortabel kingsize bed.

Ook Interessant?