Vakantieblog

Kamperen in België

Kamperen in België

Ga je kamperen in België ? De kans is groot dat je hebt overwogen om in eigen land op een camping te gaan staan – of misschien om door te reizen naar Frankrijk. Toch mis je daarmee een belangrijke stap, en een mooi kampeerland: het kleine maar aangename België natuurlijk.

Vlak om de hoek, maar wel een bijzonder land met mooie natuur, en prachtige kampeerlocaties van waaruit veel te beleven is.Overweeg je om misschien te gaan kamperen in België, dan kun je hier enkele tips lezen die je zeker over de schreef zullen trekken.

Een paar uur rijden

Het grootste voordeel van kamperen in België is natuurlijk, dat het zo dichtbij is. Veel van de mooiste plekjes in België liggen op enkele uren reizen. Zeker als je dicht bij de grens woont, is de reistijd verwaarloosbaar. Dat betekent echter niet dat het landschap niet bijzonder is, want België heeft een heel ander landschap dan Nederland. Aangename glooiingen en dichte bossen geven een afwisselend karakter, waar het heerlijk wandelen of fietsen is – een perfect land om te kamperen dus – ook omdat er in België veel leuke campings te vinden zijn. En met een beetje geluk spreek je er nog gewoon Nederlands ook!

De mooiste steden, een prachtige cultuur

Hoewel België ons buurland is, is het toch echt wel het buitenland. Dat zal iedere vakantieganger ook merken in de steden, waar je de echte Belgische cultuur kunt bewonderen. Gastronomisch zijn de Belgen bijzonder sterk, en in de kleine dorpjes en stadjes nabij de Ardennen zijn heerlijke restaurants te vinden. Een biertje drinken in een kroeg wordt in België opeens ook een verrassende belevenis. Ga eens kijken in Durbuy, een heel oud stadje met een geweldig restaurant.

Maar ook op het gebied van cultuur mogen onze zuiderburen er wezen. De steden zijn fascinerend, met prachtige architectuur en veel aandacht voor het rijke verleden van het land. Ook zijn er veel kunstmusea met werk van bekende schilders. Vooral in de grotere steden – Antwerpen, Gent en Brussel – kan je als toerist je ogen uitkijken.

Wild kamperen in speciale zones

Een van de bijzondere en aantrekkelijke redenen om in België te gaan kamperen, is er dat er speciale zones zijn. Dat zijn de zogeheten ‘bivakzones’ – waar het is toegestaan om wild te kamperen (bron: http://www.pauwelskamperen.nl/). Hoewel het niet helemaal wild is (in de zones is een waterpomp aanwezig, en is vaak een kampeerplatform te vinden waar je de tent op kan staan) kun je hier ongestoord kamperen op je eigen manier. De zones zijn vaak in ruraal gebied, maar liggen wel op strategische plekken zodat je een gevarieerde vakantie kunt beleven. Wil je dus kamperen om de rust en schuw je ook een beetje avontuur niet, dan is dit een prima optie.

Ook Interessant?