Vakantieblog

Bangkok

Bangkok

Maak de mooiste verre reis van je leven!

Bangkok is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Thailand. De stad heeft ruim acht miljoen inwoners. De stad is erg druk, door de vele inwoners en toeristen, en heeft door het drukke verkeer een ernstig luchtvervuilingsprobleem. Dat is zeker geen reden om niet heen te gaan! De stad heeft namelijk tal van leuke bezienswaardigheden, een uitgebreid nachtleven en verschillende restaurants. Bovendien kun je ontzettend veel winkelen in de stad: van winkelcentra en winkels tot kraampjes en markten.

Het klimaat in Bangkok

Net als in het grootste gedeelte van Thailand heeft Bangkok een tropisch klimaat. De stad kent een regenseizoen en een droge periode. In het regenseizoen, tussen juni en oktober, kunnen er korte regenbuien vallen. In de droge periode, tussen november en maart, valt er nauwelijks regen. Men loopt dan wel veel met mondkapjes rond, door de grote hoeveelheden smog die ontstaan door de uitlaatgassen. De wegen zijn overwegend drukker en vele agenten staan het verkeer te regelen. Ook zij dragen gedurende de hele dag een mondkapje.

Betalen in Bangkok

In Bangkok betaalt men met de Thaise Baht. Er zijn niet extreem veel pinautomaten in Bangkok en daarom is het raadzaam om, wanneer je eentje vindt, voldoende te pinnen. Houd je portemonnee te allen tijde in de gaten! Je kunt bij restaurants en winkels over het algemeen niet pinnen en daarom zal je contant geld moeten hebben. Als je gaat pinnen kun je het beste 9.950 Baht pinnen in plaats van 10.000, omdat je dan ook kleinere bankbiljetten krijgt. Dit is altijd handig bij kraampjes, waar je kleine bedragen moet betalen.

Tien leuke dingen om te doen

Chinatown bezoeken

Voor ieder die graag wilt winkelen, moet naar Chinatown gaan. In Bangkok is de grootste Chinatown ter wereld te vinden! Hier zijn uiteraard overwegend veel Chinezen met honderden winkeltjes waar je vrijwel alles kunt kopen. Je kunt er van alles kopen: eten, textiel, sieraden en nog veel meer. De markten zijn vrijwel altijd open. Daar waar de Thaise bevolking stopt de straatverkopen, gaan zij nog even langer door. In de nacht hebben de Chinezen zelfs van 2.00 tot 4.00 een nachtmarkt geopend.

Het Koninklijk Paleis

Bangkok

Het Koninklijk Paleis in Bangkok is gevestigd aan de zuidkant van de stad. Het paleis is gevestigd aan het Sanam Luang plein. Op het einde van de middag komen er verschillende kraampjes waar je eten en drinken kunt kopen. Ook kun je er diverse souvenirs aanschaffen. Het Koninklijk Paleis wordt alleen gebruikt door de koning wanneer er een officiële ceremonie gehouden wordt. De toegangsprijs voor het paleis is 200 Baht en het gebouw is geopend van 08.00 tot 16.00. Het toegangskaartje geeft je niet alleen toegang tot het Koninklijk Paleis, maar ook tot het Vimanmek Huis en de Abshisek Dusit troonzaal.

Vimanmek Huis

Het Vimanmek Huis is een herenhuis dat helemaal gebouwd is van teakhout. Oorspronkelijk werd het gebouwd in het midden van de 19e eeuw voor de koning. Toen hij ging reizen werd het gebouw opnieuw verbouwd en is hij er na vier jaar in gaan wonen. Toen werd het herenhuis officieel geopend. Hij heeft er slechts vijf jaar in gewoond en toen is het gebouwd een tijdje onbewoond gebleven. In 1982 werd het gebouw gerestaureerd en omgetoverd tot een museum. Het gebouw is een van de grootste teakhouten gebouwen ter wereld en daarom zeker een bezoekje waard. Het museum is dagelijks geopend van 09.30 tot 15.30.

Het Jim Thompson House

Het Jim Thompson House is een van de mooie voorbeelden van de traditionele Thaise bouwstijlen. Jim Thompson was een Amerikaanse architect die in Thailand zijdehandel dreef. De zijdehandel heeft Thailand dan ook deels aan hem te danken. Jim Thompson overleed tijdens een reis in Maleisië. Zijn zus werd niet veel later vermoord in de Verenigde Staten. Men denkt aan een complot tegen hen. Echter is hier niets van bewezen. Jim Thompson is, en blijft, een icoon voor de Thaise bevolking. Het Jim Thompson House kan bezocht worden tussen 09.00 en 17.00 en de entree is 100 Baht.

De tempel van Dageraad

De Wat Arun, of wel de tempel van Dageraad, werd in de 19e eeuw gebouwd. De tempel is ruim 80 meter hoog en wordt omzeild door vier kleinere prangs. Voor ís slechts 10 Baht kun je de tempel naar binnen en kun je ongeveer halverwege de tempel lopen. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Het Nationaal Museum

Het Nationaal Museum in Bangkok heeft de grootste kunstcollecte van Zuidoost-Azie. Het museum biedt een grote collectie van Thaise geschiedenis, cultuur en kunst aan. Ook heeft het museum diverse andere objecten uit omliggende landen, zoals Cambodja en Laos. Het museum is woensdag t/m zondag geopend van 09.00 tot 16.00 en kost 100 Baht entree.

De drijvende markt

In het zuiden van de stad ligt de Damnoen Suduak. Dit staat voor de drijvende markt van Bangkok. Het is erg aantrekkelijk onder toeristen omdat het iets is wat men in weinig landen maar kent. Men vaart op bootjes en verkoopt haar producten op de wateren. De markt is al vroeg geopend op zowel doordeweekse dagen als in het weekend.

Winkelen in Bangkok

Het grootste winkelgebied is nabij Siam Square. Het winkelgebied heeft ontzettend veel restaurants, winkels en een groot warenhuis. Het aanbod aan winkels is zeer groot en gevarieerd. De souvenirwinkels in dit gebied zijn vaak wel prijzig: omdat men weet dat hier veel toeristen op afkomen. Voor het kopen van goedkope, en vaak dezelfde souvenirs, kun je het beste naar Narai Phand gaan.

Markten in Bangkok

Ook zijn er tal van markten in Bangkok. De gaafste markt is het noorden van Bangkok: de Chatuchak Markt. De markt telt duizenden verschillende kraampjes die werkelijk waar alles verkopen: eten, souvenirs, sieraden, textiel, kleding en ga zo maar door. De markt is alleen geopend in het weekend van 08.00 tot 18.00.

Een boottocht maken

Het is ontzettend leuk om een boottocht te maken door Bangkok. Er zijn speciale boten voor toeristen waar men goed Engels spreekt. Deze boottochten zijn iets duurder dan de gewone boottochten, maar je bent omringd door andere toeristen en je krijgt Engelstalige uitleg van een gids. Je kunt er ook voor kiezen om een privé boot te huren, maar de prijzen zijn vaak hoog. Echter zijn de prijzen vaak wel onderhandelbaar.

Tips voor Bangkok

  • Tijdens de droge periode kun je een mondkapje kopen als er veel verkeer is. Dit zal je gezondheid goed doen in verband met de grote hoeveelheid smog.
  • Tijdens het pinnen kun je ervoor kiezen om 9.950 Baht te pinnen in plaats van 10.000 Baht. Je hebt dan altijd wat kleinere bankbiljetten erbij!
  • Wissel nooit Euro’s voor Thaise Baht op straat. Men zal proberen om meer geld uit de Euro’s te halen dan nodig!
  • Loop door de smalle straatjes in China Town. Het is heerlijk druk en lekker exotisch!
  • Maak een ritje met een Tuk-Tuk! Dit zijn kleine driewielers met een motortje. Het is een leuke belevenis die je anders niet meemaakt.
  • Bij de winkels zijn er ook ontzettend veel Thaise massagesalons te vinden. Het is een heerlijk middel om lekker te ontspannen en dat is iets wat je wil tijdens je verblijf in Bangkok!
  • Het nachtleven in Bangkok is iets wat je niet mag missen. Er zijn ontzettend veel clubs en discotheken waar je een leuke nacht kunt beleven.
  • Voor een mooi uitzicht over de stad kun je een van de vele wolkenkrabbers bezoeken. Vanuit de gebouwen heb je een ontzettend mooi uitzicht over de stad.
  • Bedenk altijd goed van te voren waar je allemaal heen wilt gaan! Wij hebben tien leuke dingen voor je opgesomd, maar Bangkok is ontzettend groot en heeft nog tientallen andere bezienswaardigheden en activiteiten om te doen!
  • een rondreis Thailand is zeker een aanrader!

Ook Interessant?