Vakantieblog

Cyprus een geweldige vakantieland

Cyprus een geweldige vakantieland

Hoewel de meeste mensen van half mei tot half oktober naar Cyprus gaan is het ook tijdens de winter van november tot april een geweldige vakantie bestemming. Een winterzon vakantie Cyprus is heerlijk. Je kunt heerlijk zonnen aan het strand en genieten van het heerlijke eten in de restaurants. Er zijn minder bars en clubs open en dat kan voor veel toeristen een verademing zijn. Het is heerlijk om een winterzon vakantie Cyprus te boeken om volop te genieten van een heerlijke vakantie.

Dagelijkse vluchten naar de winterzon van Cyprus

Ieder dag gaan er rechtstreeks vluchten naar Cyprus. Het is geweldig om binnen een paar uur in de winterzon van Cyprus te staan. Je kunt kiezen voor een losse vlucht en zelf de overnachtingen verzorgen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een pakketreis te boeken waarbij alles in een keer geregeld is. Het is maar wat je zelf het gemakkelijkste vindt. De vlucht is trouwens slechts vier uurtjes.

De bezienswaardigheden van Cyprus

Ook tijdens de wintermaanden kun je genieten van verschillende bezienswaardigheden in Cyprus. Zo kun je naar de archeologische site gaan van Choirokoitia. Deze plek staat sinds 1998 op de Unesco werelderfgoedlijst. Het is een geweldige plek welke bekend staat als een van de oudste steden van onze wereld. De ronde vormen van de stadsmuren zijn erg mooi. Er wordt momenteel een reconstructie gebouwd van de voormalige nederzetting.

Ook kun je naar het Troödosgebergte gaan om te gaan wandelen, fietsen en om te genieten van het heerlijke weer. Je kunt zelfs wintersport gaan doen op de hoogste berg van Cyprus. Ook is het heerlijk om de koele bomen op te zoeken voor een wandeling.
Een archeologisch bezoek aan Paphos. Ook deze plek staat op de wereld erfgoed lijst van de Unesco. Je kunt geweldige mozaïek vloeren zien van geweldige villa’s. Ook zijn er oude monumenten en archeologische vondsten.

Enkele tips voor een zomerzon vakantie in Cyprus

  • Neem een driepolige adapter mee! Ze gebruiken een driepolige stekker op Cyprus
  • Ook is het goed om te weten dat men links rijdt in Cyprus
  • Daarnaast is Cyprus een zelfstandig land en geen onderdeel van Griekenland
  • Neem geen goederen mee van het Turkse deel naar het voormalige Griekse deel

Ontdek nog vandaag de mogelijkheden om een rondreis Cyprus te maken. Het is heerlijk om te zien wat er allemaal mogelijk is. Kijk naar wat er allemaal kan op dit mooie eiland. Een prachtig eiland waar je van de zomerzon en ook van de winterzon kunt genieten. In een halve dag ben je al op je bestemming en kun je genieten van een mooi uitzicht en een geweldig glas wijn. Het eten is heerlijk, betaalbaar en natuurlijk een belangrijk onderdeel van een goede vakantie.

Bekijk de mooie aanbiedingen en boek gewoon die welverdiende vakantie naar Cyprus.

Ook Interessant?