Vakantieblog

Bezienswaardigheden op Bali

Bezienswaardigheden op Bali

Het Indonesische eiland Bali is bij uitstek een geweldige vakantiebestemming. Als je gek bent op zon, zee en cultuur dan raden wij deze bestemming zeker aan. Jij kan als vakantieganger besluiten om de hele vakantie aan het prachtige strand te gaan liggen en jezelf te laten verwennen in één van de resorts. Maar Bali heeft nog zoveel meer te bieden. Daarom hebben wij hieronder enkele fantastische bezienswaardigheden op Bali genoteerd:

bezienswaardighden op BaliSanur

De badplaats Sanur is gelegen aan een oogstrelende baai. Opvallend genoeg is het één van de rustigere gebieden in de omgeving. Je kan hier dan ook in alle rust van je vakantie genieten. Wij raden je aan om te dineren aan het strand van Sanur of een bezoekje te brengen aan de Bali Orchid Garden. Je kan ook verschillende excursies boeken in Sanur, waaronder een waterexcursie in de mangrovebossen. Winkelen kan ook prima in deze badplaats, bijvoorbeeld in het warenhuis Hardy’s.

Ubud

bezienswaardighden op BaliHet toeristische Ubud is verreweg de meest populaire plek op Bali. In dit gebied zijn van ook de meeste hotels en resorts te vinden, maar ook tal van uitgaansgelegenheden, restaurants en attracties. In het centrum van Ubud kan je ook prima winkelen bij de bekendere winkelketens. Er zijn ook meerdere winkelcentra te vinden in dit gebied. Cultuurliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan de tempel Pura Dalem Agung Padantegal of het prachtige Goa Gajah. Daarnaast zijn ook de apengrot en het waterpark erg populair onder de toeristen.

bezienswaardighden op BaliKlungkung Paleis

Het indrukwekkende paleis Klungkung is gevestigd in het plaatje Semarapura en is één van de meest bezochte bezienswaardigheden op Bali. Het paleis staat er al sinds 1710 en is een hoogtepunt op het eiland. Het oude Bali en de cultuur van het eiland kan je dan ook terugvinden in het paleis.

Batubulan

Veel dorpjes op Bali hebben zo hun eigen expertise. Het prachtige plaatje Batubulan staat bekend om zijn beelden, die daar uit vulkanisch gesteente worden gemaakt. Het gaat dan om beelden van Boeddha’s en andere mythische wezens die je tijdens je reis constant zal tegenkomen. In Batubulan kan je ook een bezoekje brengen aan het vogelpark Taman Burung, waar de meest unieke vogels te bezichtigen zijn.

Heb je al zin om naar Bali te gaan ? Wil je weten waar de vijf mooiste stranden van Bali te vinden zijn? Check die dan op deze pagina.

Ook Interessant?