Vakantieblog

Rondreizen Armenië

Rondreizen Armenië

Maak een prachtige rondreis in het culturele Armenië

Als je een mooie reis wilt maken dat rijk is aan cultuur en waar het massatoerisme niet te vinden is, dan is rondreizen door Armenië een goede optie. De hoofdstad van het land is Jerevan. Zowel in de hoofdstad, als in de gebieden erbuiten, is veel te zien. Het land bevat oude cultuur dat teruggaat tot 3 millennia geleden. Het is een land waar inspiratie te vinden is, waardering en natuurlijk ook smakelijke kebabs. Armenië was een voormalige Sovjetrepubliek, maar bezit nu een eigen identiteit en absolute onafhankelijkheid. De mensen zijn er ontzettend vriendelijk en zeer gastvrij.

Het klimaat in Armenië

Als je op rondreis gaat in Armenië, is het goed om wat van het klimaat te weten. De zomers zijn er warm en zonnig en hebben een goede luchtvochtigheid van juni tot september met temperaturen die kunnen variëren van 22 tot 36° Celsius, terwijl de winters extreem koud zijn met bijna ondraaglijke koude temperaturen tussen -10 en -5° Celsius.

Welk landschap heeft Armenië?

Als je op vakantie wilt gaan in een land dat prachtige landschappen biedt, is Armenië zeker geschikt. Het is een geheel door land omgeven natie in de bergen van de Kleine Kaukasus. De bergketen is ten noordoosten op de grens van de Armeense hooglanden gelegen. De naam “hooglanden” is absoluut een geschikte naam, omdat de regio voor een groot deel bergachtig en vulkanisch is. Het laagste punt van het land bevindt zich op een verbazingwekkende 400 meter boven de zeespiegel, aan de Debed rivier.

Prachtige landschappen tijdens rondreizen in Armenië

Dit kleine, maar niet minder belangrijke land, heeft echter prachtige landschappen om te bezoeken tijdens je rondreis Armenië, zoals het Sevanmeer, het grootste meer in de bergketen, evenals het op een na grootste meer op grote hoogte in de wereld.

De kolossale Aragats stratovulkaan, met een hoog bereik op 4.090 meter boven zeeniveau, is ook meer dan de moeite waard om te bezichtigen en de vallei van de Aras rivier is zeer rustig en ontspannend. Er is beduidend weinig bosbedekking, maar daarom is het niet minder mooi. Sommige snelstromende rivieren zijn cruciale waterbronnen in Armenië.

Rondreizen ArmeniëWat te zien en te doen tijdens rondreizen door Armenië?

Terwijl het grootste deel van de cultuur en erfenis van de eerste bijbels, Armeense bijbels en christelijke manuscripten, verloren zijn gegaan door de Armeense genocide, zal de reiziger voortdurend worden herinnerd aan de rol van Armenië in het christendom door de honderden of duizenden oude kloosters en klassieke kerken. Dit wordt kloosterhoppen genoemd.

UNESCO werelderfgoed in Armenië

Sanahin en Haghpat zijn UNESCO-werelderfgoed, maar de bomen zijn er al lang verdwenen en de kloosters zijn er schaars en vervallen. De geschiedenis blijft echter bestaan en blijft het verhaal vertellen.

Wintersport in Armenië

Buiten cultuur bezichtigen, zijn er ook activiteiten te doen. Zo kan je er in overvloed genieten van de wintersport, zoals skiën door de Tsakhkadzor-heuvels. Ze zijn zo’n 50 kilometer van de drukke hoofdstad Jerevan gelegen.

Andere activiteiten om te doen

Andere leuke activiteiten die je in Armenië kan doen, zijn zonder twijfel kamperen, wandelen, bergbeklimmen, winkelen op de rommelmarkten en windsurfen.

De leukste plaatsen om te bezoeken

De leukste plaatsen om in het land te bezoeken, zijn onder andere het Sevanmeer, bert Ararat, Etsjmiadzin, het klooster van Geghard, Garni, de Armeense kerk St. Hripsime, het Sardarapat monument, het klooster Virab en Zvartnoc.

Ook Interessant?