Vakantieblog

Plan een rondreis door Noorwegen

Vakantie naar Noorwegen en IJsland

Noorwegen is een land dat zich uitstekend leent voor een rondreis. Een geslaagde rondreis start met een goede planning. Ga je op vakantie naar Noorwegen voor de uitgestrekte natuur? Wil je graag zo veel mogelijk steden bezoeken om de cultuur te proeven of misschien doe je een deel van de rondreis wel per boot. Noorwegen heeft het allemaal te bieden.

Op vakantie naar Noorwegen

Wanneer je op rondreis gaat door Noorwegen, zijn er talloze mogelijkheden. Door het vele water is reizen of iets bezichtigen per boot in Noorwegen ook heel gemakkelijk. Het is zelfs een aanrader om bepaalde dingen goed te bekijken. Ga met een boot de fjorden bezichtigen of misschien aanschouw je het Noorderlicht wel per boot. Vele plekken en steden in Noorwegen bestaan uit kleine eilandjes. Op deze plekken is vervoer per boot of kajak zeker een aanrader om op de mooiste plekjes te komen.

De avontuurlijke rondreis

Wie zijn zinnen heeft gezet op een avontuurlijke rondreis door Noorwegen heeft het juiste land gekozen. In de winter worden er volop wintersporten uitgeoefend. Op de skipistes kan worden geskied en gesnowboard en er zijn mooie routes uitgezet voor de langlaufers. Een wintersportvakantie boeken voor Noorwegen is de laatste tijd een war trend. Maar wat is nu mooier dan Noorwegen ontdekken op een slee terwijl je door sledehonden voortgetrokken wordt! Ga je liever tijdens een iets warmer seizoen op rondreis door Noorwegen dan biedt Noorwegen ook tal van mogelijkheden. Met de uitgestrekte wandelpaden, mogelijkheden om gletsjers te beklimmen, te kajakken en te raften is er altijd wel een activiteit die bij jouw rondreis past.

Reis naar het Noorderlicht

Wanneer je op rondreis bent door Noorwegen is het Noorderlicht natuurlijk iets dat je niet mag missen! Dit natuurfenomeen is tussen 21 september en 21 maart te zien. Uiteraard moet je wel net geluk hebben dat het een heldere nacht is.

De locals weten vaak de beste plekjes wel te vinden. Ga je liever met een georganiseerde reis, dan kan dat natuurlijk ook. Opvallend is ook dat er verschillende steden zijn waarbij het Noorderlicht vanuit de stad waar te nemen is.

De warmte van de middernachtzon

Voor wie de kou van het Noorderlicht niet wil trotseren, is de Middernachtzon een mooi alternatief. Dit fenomeen doet zich voor in mei en juli. 76 dagen lang wordt het in Noord Noorwegen, boven de noordelijke poolcirkel niet donker. De activiteiten gaan op dit moment ook dag en nacht door. Het is bijvoorbeeld mogelijk om midden in de nacht, terwijl de zon schijnt een gletsjer te beklimmen! Daarnaast zorgt de middernachtzon voor een bijzondere rode gloed aan de horizon, alsof er een doorlopende zonsopgang en zonsondergang plaatsvindt.

De stadse rondreis

Naast de uitgestrekte natuur kent Noorwegen natuurlijk ook de grote steden. Meestal wel omringd door de natuur, zoals Oslo. Oslo ligt te midden van een fjord aan de ene kant en een bos aan de andere kant. De natuur is in Noorwegen nooit ver weg. In de steden kun je je verdiepen in de eeuwenoude cultuur van Noorwegen. Verdiep je bijvoorbeeld in de historie van de Vikingen of verdiep je in de hedendaagse kunst. De steden van Noorwegen kennen een groot aantal musea, theater en evenementen. In Noorwegen is altijd wat te beleven.

Ook Interessant?