Vakantieblog

Kleurrijk vakantie vieren in Cuba

Kleurrijk vakantie vieren in Cuba

Ook als je niet van salsa, rum en sigaren houdt is Cuba een perfect vakantieland. De lokale bevolking zal je meer dan welkom heten in dit mooie land met strand, mooie auto’s en prachtig natuurschoon. Tijdens een groepsrondreis Cuba zul je dan ook ogen en oren te kort komen. Vooral kleur zal centraal staan bij een bezoek aan dit land waar soms de tijd stil lijkt te hebben gestaan. De drankjes, de kleding, de dansen en de natuur, alles is hier vol kleur.

Nooit saai

Cuba is het grootste eiland van de Grote Antillen en wat je er ook van wil vinden: saai is het hier nooit. Alles barst hier van de passie, niet alleen de dansen. Je raakt zonder twijfel gefascineerd door dit mooie land met paradijselijke stranden. Deze ‘cayos’ zijn inderdaad een stukje hemel op aarde en alleen daarom een reis naar Cuba meer dan waard. Het land heeft meer dan 11 miljoen inwoners. Samen vormen ze een bonte mix van culturen, een goed voorbeeld wat dit land zo boeiend maakt.

Reizen in stijl

Wie aan Cuba denkt komt al snel uit bij klassieke Amerikaanse auto’s. Niet zo gek want jarenlang was er een importverbod op auto’s, daarom zie je deze oude exemplaren hier nog steeds veel. Ze houden dus wel van een beetje vintage! Rondreizen door Cuba kun je tegenwoordig gelukkig ook in een moderne auto, want airco is best welkom. De temperaturen kunnen behoorlijk oplopen, dus je doet er goed aan af en toe wat verkoeling op te zoeken.

Natuurpracht

Een vakantiebestemming is voor veel toeristen niet compleet zonder te kunnen genieten van de natuur. In Cuba kom je dan volop aan je trekken. Van palmbomen die je meteen een vakantiegevoel geven tot indrukwekkende mangrovebossen, het eiland staat bol van de natuurpracht. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere. Ook duiken kun je hier uitstekend, de koraalriffen zijn een feest om te ontdekken. Als je straks op Schiphol landt zul je je verbazen hoe grijs en kaal het hier is in vergelijking met weelderig Cuba.

Havana

Ook Havana is het toonbeeld van kleur. Gebouwen en straatjes lijken weg te zijn gelopen uit een schilderij uit de Barok. Sfeervol en gezellig, het lijkt hier altijd feest. De hoofdstad van Cuba ligt aan zee, dus ook de strandliefhebber zit hier goed. Naast eten, drinken, zien en gezien worden kun je in Havana ook van de vele mooie oude gebouwen genieten. Zeker de oude kathedralen zijn een lust voor het oog. Een bezoek aan deze bijzonder stad is natuurlijk niet compleet als je er geen mojito hebt gedronken.

Historie beleven

Niet alleen Havana maakt indruk, er zijn nog meer steden die het ontdekken waard zijn. Cuba kende oorspronkelijk zeven steden die gesticht werden door de Spanjaarden. Sancta Spiritus is zo’n koloniale stad waar je de authentieke sfeer goed kunt proeven. Trinidad ligt in het midden van Cuba en staat zelfs genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wedden dat je vakantiefoto’s hier echte plaatjes worden?

Ook Interessant?