Vakantieblog

Natuur in Suriname

Natuur in Suriname

Mensen komen van over de gehele wereld naar Nederland toe. In veel gevallen is dat om grote steden zoals Rotterdam en Amsterdam te bezoeken. Een veelvuldige opmerking die buitenlandse toeristen maken is iets in de trant van: ‘Zo, dit land is erg plat’. Elk land heeft zo zijn eigen bijzondere kenmerken. Dat geldt ook voor het tropische Suriname. Dit prachtige land, gelegen aan de noordoostkust van Zuid-Amerika, heeft prachtige ongerepte natuur. Om die schitterende natuur te kunnen bekijken heb je dus eigenlijk alleen maar een goedkoop ticket naar Suriname nodig.

Tropisch Regenwoud

Ongeveer 80% van het gehele oppervlakte van Suriname wordt ingenomen door een tropisch regenwoud. Dat tropische regenwoud heeft het ontstaan te danken aan het tropische klimaat. Op Suriname is het elke dag tussen de 25 en 35 graden; de ideale omstandigheden voor een tropisch regenwoud. Voor een natuurliefhebber is Suriname daarom absoluut een aanrader. In dit artikel zoomen we verder in op het onderwerp ‘Natuur in Suriname’.

Flora en Fauna in Suriname

Een tropisch regenwoud zit boordevol unieke en indrukwekkende beesten. In Suriname is daar evenmin sprake van. In het regenwoud van Suriname komen ongeveer 650 verschillende vogelsoorten voor. Hierbij kan je denken aan flamingo’s, kolibries en papegaaien.

Jaguars spotten?

Maar, het tropisch regenwoud herbergt niet alleen maar vogels. In totaal zijn er ook ongeveer 200 verschillende zoogdieren in Suriname te vinden. Dat loopt uiteen van een hert tot aan een jaguar! In hoeveel landen kan je nou een jaguar in het wild rond zien lopen? In Suriname is dat mogelijk! Ook zijn er ongeveer 100 verschillende soorten reptielen in Suriname aanwezig, waarvan de zeeschildpadden behoorlijk indrukwekkend zijn.

Bezienswaardigheden in Suriname

Het tropisch regenwoud is echter niet alleen een plek voor de vele dieren. Dankzij de historie van Suriname zijn er ook vele overblijfselen van bijzondere gebouwen te vinden in het tropisch regenwoud. In het regenwoud liggen bijvoorbeeld meerdere eeuwenoude begraafplaatsen. Het is erg indrukwekkend om een begraafplaats midden in een tropisch regenwoud te zien. Ook is er een unieke Indianendorp te vinden in het tropisch regenwoud; Redi Doti.

Surinamerivier

Door het tropisch regenwoud stroomt een zeer grote rivier. In de stadjes die aan deze rivier liggen, worden meerdere excursies georganiseerd. Op die manier kunnen de toeristen van het prachtige landschap, de mooie ongerepte natuur en de vele unieke dieren.

De natuur van Suriname kan met trots bestempeld worden als veelzijdig. Voor dierenliefhebbers zijn er ontzettend veel unieke dieren te vinden. Voor natuurliefhebbers is het simpelweg een geschenk uit de hemel en ook voor bijvoorbeeld fotografen is Suriname een prachtig land. Bent u ook zo benieuwd naar de natuur van Suriname geworden? Boek nu direct een ticket Suriname en genieten van al het moois!

Rondreis Suriname

Het maken van een rondreis Suriname is absoluut aan te raden. We hebben hierboven enkele bezienswaardigheden kort besproken, maar er is nog veel meer te bekijken in Suriname. Wat te denken van de watervallen van Brownsberg, het prachtige Brokopondo Stuwmeer en de prachtige rivier die dwars door Suriname stroomt. Bij deze rivier zijn ook verschillende excursies mogelijk, zoals het bekijken van schildpadden. Als je naar Suriname gaat, kan je dankzij een rondreis de vele aspecten van dit mooie land zien. Een bijkomend voordeel is dat zeer veel Surinamers ook Nederlands praten, waardoor de communicatie erg makkelijk verloopt gedurende de rondreis.

Ook Interessant?