Vakantieblog

11 gratis activiteiten in Londen

11 gratis activiteiten in Londen

Londen staat algemeen bekend als één van de duurste steden van Europa. Dat is ook zo, maar anderzijds is het voor toeristen ook mogelijk om verschillende gratis activiteiten bij te wonen. Op deze manier kan je de kostprijs van je vakantie aanzienlijk beperken terwijl je toch kennis kan maken met al het moois dat Londen voor jou in petto heeft. Wij zochten alvast 11 leuke en bovendien volledig gratis activiteiten voor een stedentrip Londen voor je uit en hebben ze op deze pagina op een rijtje gezet.

1.) The New London Tour

Wanneer je er voor kiest om een begeleide wandeling doorheen een wereldstad te maken zou je durven te vermoeden dat dit je een behoorlijke som geld kan kosten. Niet in Londen! Wanneer je voor het eerst Londen bezoekt is het namelijk mogelijk om een volledig gratis, begeleide stadswandeling te maken. Deze stadswandeling wordt aangeboden door Newlondon-Tours en brengt je onder meer langs de Big Ben, de London Eye, Buckingham Palace en Westminster Abbey. De tour vertrekt dagelijks om 11h00 en 13h00 bij de Hydepark Corner. Het geven van een fooi voor de tour wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

2.) Speakers Corner in Hydepark

Er zijn heel veel dingen waar Londen bekend om staat. De prachtige parken zijn hier ongetwijfeld één van. De parken zijn uiteraard gratis te bezoeken, maar wist je ook al dat er verschillende vormen van entertainment worden voorzien? In Hydepark kan je bijvoorbeeld tijdens de zomer genieten van ‘Speakers Corner’. Alle onderwerpen zijn hier toegestaan zolang ze maar binnen de grenzen van de Engelse wetgeving liggen. Zou je zelf graag iets willen delen met de aanwezigen? Neem dan een kistje en laat je stem horen!

3.) Borough Market en Alfie’s

Ben je een liefhebber van vintage markten? Dan ben je in Londen ongetwijfeld aan het juiste adres! Wil je net zoals de Engelsen kunnen genieten van een typische ‘grab and go’ breakfast? In dat geval mag een bezoekje aan Borough Market niet op je planning ontbreken! Uiteraard zijn de verschillende artikelen die je op de vele vintage markten terug kan vinden niet gratis, maar een bezoekje aan de markten zelf is dat natuurlijk wel. Bovendien zijn ze alleen al omwille van de bijzondere sfeer die er hangt het bezoeken meer dan waard!

4.) Te zien zijn in een BBC show? Het kan!

Veel mensen vinden het fantastisch om de vaak indrukwekkend vormgegeven BBC shows te bekijken die op de televisie worden uitgezonden. Wat zou je er als toerist van denken om de show eens vanaf de eerste rij bij te kunnen wonen? Op de website van de BBC wordt aangegeven welke shows er wanneer worden uitgezonden en hoe jij je als toeschouwer kan aanmelden. Indrukwekkend? Zeker en vast en bovendien ook nog eens helemaal gratis!

5.) De beste hardloopstad van Europa?

Ga je naar Londen? In dat geval mogen stevige loopschoenen niet ontbreken! Activeer je running app en laat je verrassen door de vele uitstekende omgevingen in de Engelse hoofdstad die zich prima lenen voor een stevige hardloopsessie! Wat het allemaal nog mooier maakt is het feit dat je er voor kan kiezen om je aan te melden voor gratis trainingslessen van de Nike Training Club. Dit kan gebeuren via hun Facebookpagina. Niet alleen gratis hardlopen, maar ook yoga en algemene conditietraining behoort op deze manier tot de mogelijkheden.

6.) Gratis tour doorheen SomerSet House

De binnenplaats van het SomerSet House is misschien wel één van de bekendste plaatsen in de Engelse hoofdstad. Tijdens de zomer kan je er verkoeling zoeken door middel van één van de vele fonteinen terwijl je er tijdens de wintermaanden kan schaatsen. Wist je bovendien ook dat een gratis rondleiding tot de mogelijkheden behoort? Op deze manier kom je meer te weten over de geschiedenis evenals de drie koninginnen die hier ooit hebben rondgewaard.

7.) Gratis een film kijken in ‘The Scoop’

Ben je iemand die graag eens een bezoekje brengt aan een cinema en een filmpje meepikt? In dat geval is Londen voor jou eveneens een zeer interessante bestemming. In ‘The Scoop’ is het namelijk voor 800 mensen mogelijk om een gratis film bij te wonen. De cinema is terug te vinden nabij City Hall waardoor ook een bezoekje aan de Tower Bridge tot de mogelijkheden behoort. In de zomer worden er verschillende evenementen georganiseerd zoals livemuziek.

8.) Maak gratis kennis met fantastische musea

Wist je dat het merendeel van de musea in Londen gratis zijn? Denk hierbij niet alleen aan het British Museum (jawel, echt waar), maar ook aan het museum ‘Tate Modern‘. Heb je nog niet genoeg cultuur opgesnoven in deze musea en sta je wel open voor meer? In dat geval kan je ook het Natural History Museum evenals het Victoria and Albert Museum volledig gratis bezoeken. Op deze manier kan je perfect enkele dagen vullen in het cultureel zeer interessante en boeiende Londen zonder daarvoor ook maar 1 euro te moeten betalen.

9.) ‘Word on Water’

Er is waarschijnlijk geen betere stad in de wereld terug te vinden om de meest uiteenlopende boeken aan te kunnen kopen dan Londen. Eén van de meest bijzondere boekenwinkels luistert naar de naam ‘Word on Water’. Ze is terug te vinden tussen Londen en Camden Lock in Paddington. Niet alleen deze boekenwinkel is een bezoekje waard, dat geldt ook voor de verschillende evenementen die er rondom worden gehouden. Gaande van boekvoorstellingen tot concerten, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Bovendien zijn deze evenementen ook nog eens volledig gratis bij te wonen.

10.) The Sky Garden

Wil je graag tijdens je verblijf in Londen op z’n minst één keer kunnen genieten van een mooi panorama en ben je niet van plan om een duur ticket voor de London Eye te kopen? In dat geval kan je er voor kiezen om een bezoek te brengen aan ‘The Sky Garden’. Dit kantoorpand is gelegen aan 20 Fenchurch Street en biedt op de bovenste verdieping een prachtig uitzicht op de omgeving. Dit uitzichtpunt is gratis te bezoeken.

11.) Streetart spotten in Shoreditch

Niet alleen het ‘cleane’ centrum van Londen is een aanrader. Dit geldt ook voor enkele van de wijken die er rond zijn gelegen. Neem nu bijvoorbeeld ‘Shoreditch’. Deze wijk staat onder meer bekend omwille van de prachtige streetart die er is terug te vinden. Uiteraard kan je deze kunstwerken volledig gratis aanschouwen.

Ook Interessant?