Verenigde Staten

Een onvergetelijke roadtrip langs de historische Route 66

usa

Een onvergetelijke roadtrip langs de historische Route 66

1. Route 66: Een historisch icoon

Route 66, ook wel bekend als de “Main Street of America”, is een legendarische autoweg die van Chicago naar Santa Monica, Californië loopt. Het is een van de oudste en meest historische snelwegen in de Verenigde Staten. Een roadtrip langs deze route is een once-in-a-lifetime ervaring.

2. Het startpunt: Chicago

Je roadtrip begint in Chicago, de grootste stad in de staat Illinois. Verken de prachtige skyline van de stad, bezoek de beroemde Navy Pier en geniet van lokaal eten in een van de vele geweldige restaurants. Vergeet niet om een foto te nemen bij het officiële Route 66-bord voordat je vertrekt!

3. Door de Great Plains

Terwijl je verder rijdt, doorkruis je de uitgestrekte vlaktes van de Great Plains. Geniet van eindeloze vergezichten en stop bij kleine steden langs de route waar je kunt kennismaken met de lokale cultuur. Bezoek bijvoorbeeld Springfield, Illinois, de thuisbasis van het Lincoln Home National Historic Site.

4. Ontdek het Amerikaanse Westen

Na het passeren van de Mississippi River kom je aan in het Amerikaanse Westen. Bewonder de adembenemende landschappen van New Mexico en Arizona, inclusief het wereldberoemde Grand Canyon National Park. Vergeet niet om onderweg te stoppen bij de iconische Cadillac Ranch in Amarillo, Texas.

5. Las Vegas en de nabijgelegen woestijn

Route 66 eindigt niet ver van Las Vegas, een stad die bekend staat om zijn casino’s en entertainment. Breng een paar dagen door in deze bruisende stad voordat je de weg vervolgt naar Death Valley National Park, een van de heetste plekken op aarde. Het contrast tussen Las Vegas en de verlatenheid van de woestijn is werkelijk fascinerend.

6. Het eindpunt: Santa Monica

Je roadtrip eindigt in Santa Monica, een charmante kustplaats in Californië. Maak een wandeling over de iconische Santa Monica Pier en geniet van de zonsondergang op het strand. Deze plek markeert het einde van de historische Route 66 en is de perfecte plek om je reis af te sluiten.

7. Tips voor een geslaagde roadtrip

– Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om van de reis te genieten. Plan stops in interessante steden en nationale parken langs de route.

– Neem een goede wegenkaart mee en overweeg om een GPS te gebruiken om ervoor te zorgen dat je niet verdwaalt.

– Wees flexibel en sta open voor nieuwe ervaringen tijdens je roadtrip. Het avontuur ligt vaak buiten de gebaande paden.

– Vergeet niet om voldoende water, snacks en brandstof mee te nemen, vooral in de afgelegen delen van de route.

– Maak veel foto’s om de herinneringen aan je roadtrip langs de historische Route 66 levend te houden.

Met deze tips en een vleugje avontuurlijke geest ben je helemaal klaar voor een onvergetelijke roadtrip langs de historische Route 66. Pak je koffers en ervaar de ultieme Amerikaanse autoroute!

Ook Interessant?