Verenigde Staten

De muzikale reis door Nashville en Memphis: Een verkenning van het hart van de Amerikaanse muziek

usa

De muzikale reis door Nashville en Memphis: Een verkenning van het hart van de Amerikaanse muziek

1. Ontdek de muzikale geschiedenis in Nashville

Nashville, ook wel bekend als “Music City”, is de thuisbasis van de meest iconische muziekscene in Amerika. Hier vind je legendarische country, rock en blues muziek. Bezoek de Country Music Hall of Fame en ontdek de geschiedenis van country muziek, bewonder de Gibson Guitars fabriek en breng een bezoek aan het beroemde Ryman Auditorium waar vele legendarische artiesten hebben opgetreden.

2. Geniet van live muziek in de honky-tonk bars

Wandel door Broadway, de hoofdstraat van Nashville, en je zult worden omringd door livemuziek. Elke bar heeft zijn eigen band die country en rock muziek speelt. Neem de tijd om te genieten van de sfeer, dans op de muziek en proef de traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten die worden aangeboden in de honky-tonk bars.

3. Bezoek de ‘Birthplace of Rock ‘n’ Roll’ in Memphis

Memphis is de stad die bekend staat als de ‘geboorteplaats van de rock ‘n’ roll’. Breng een bezoek aan de legendarische Sun Studio waar artiesten als Elvis Presley en Johnny Cash hun eerste opnames maakten. Verken het Memphis Rock ‘n’ Soul Museum en leer over de invloed van Afro-Amerikaanse muziek op de ontwikkeling van rockmuziek.

4. Maak een wandeling door Beale Street

Beale Street in Memphis is dé plek om te genieten van live bluesmuziek. Hier vind je talloze clubs en bars waar je geweldige optredens kunt bijwonen. Vanaf de late avond komt het hele gebied tot leven en kun je dansen op de ritmes van de blues muziek.

5. Geniet van heerlijk Southern food

Als je op muzikale reis bent in Nashville en Memphis, moet je ook zeker de lokale gerechten proeven. Denk aan heerlijke barbecue, gumbo of een traditionele biscuit met gravy. Beide steden hebben een rijke culinaire traditie en bieden tal van restaurants waar je kunt genieten van het beste van de zuidelijke keuken.

6. Ontdek het muzikale erfgoed van Stax Records

In Memphis kun je een bezoek brengen aan de legendarische Stax Records, waar artiesten als Otis Redding en Isaac Hayes hun grootste hits hebben gemaakt. Verken het museum en bekijk de memorabilia die de geschiedenis van deze iconische platenmaatschappij weergeven. Vergeet ook niet de Soulsville USA wijk te verkennen, waar je vele andere muzikale bezienswaardigheden kunt ontdekken.

7. Neem deel aan een muzikale workshop

Veel muzikanten die hun carrière begonnen in Nashville en Memphis, bieden muzikale workshops en lessen aan voor bezoekers. Grijp de kans om gitaar te leren spelen, te zingen of je songwriting vaardigheden te verbeteren. Dit is een unieke kans om te leren van de professionals en je eigen muzikale talenten te ontdekken.

8. Bezoek de iconische Grand Ole Opry

De Grand Ole Opry is een van de meest bekende locaties in Nashville. Deze radioshows worden nog steeds opgenomen in het historische Ryman Auditorium. Koop kaartjes voor een optreden en beleef de authentieke country muziek, live vanaf het podium.

9. Verken de muziekgeschiedenis in het Blues Museum

In Memphis kun je het Blues Museum bezoeken en leren over de oorsprong en ontwikkeling van de blues muziek. Ontdek hoe deze muziekstijl de basis heeft gelegd voor vele andere genres, zoals rock en jazz. Kom meer te weten over legendarische bluesartiesten zoals B.B. King en Muddy Waters.

10. Sluit je reis af met een bezoek aan Graceland

Als je een fan bent van Elvis Presley, mag een bezoek aan Graceland in Memphis zeker niet ontbreken. Deze iconische woning van ‘The King of Rock ‘n’ Roll’ biedt een boeiend kijkje in het leven van Elvis. Bekijk zijn collectie auto’s, wandel door zijn huis en breng een bezoek aan zijn graf.

Nu je op de hoogte bent van alle hoogtepunten van een muzikale reis door Nashville en Memphis, kun je je eigen avontuur plannen in het hart van de Amerikaanse muziek. Laat je onderdompelen in de rijke muzikale geschiedenis van deze steden en geniet van de levendige sfeer die overal te voelen is.

Ook Interessant?