Vakantieblog

Wintersportvakantie in Oostenrijk

Wintersportvakantie in Oostenrijk

Evenals voorgaande jaren ga ik dit jaar weer genieten van een wintersportvakantie in Oostenrijk. Zoals vele Nederlanders met mij ga ik ,altijd een beetje laat , op zoek naar een geschikt chalet of vakantiehuis in Oostenrijk. En dat valt niet echt mee want zoals gezegd gaan heel veel Nederlanders op wintersportvakantie en die moeten allemaal ergens slapen. ” Onder de brug ” is geen optie dus zoeken, zoeken en nog eens zoeken naar een geschikt chalet, appartement of vakantiehuis ergens in Tirol.

In dit blog laat ik je kennis maken met Mayrhofen in het Zillertal en Saalbach en Hinterglemm twee dorpen in  het Glemmtal.

Wintersporten in Mayrhofen

Mayrhofen is een klein dorp in het Zillertal dat op 2500 meter hoog ligt en voornamelijk bekend staat om de geweldige après-ski van het dorp. Zo bestaat het dorp uit verschillende kleine, gezellige straatjes met vele restaurants, cafés, en winkels, waar je voor of na het skiën of snowboarden terecht kunt voor typisch Oostenrijkse gezelligheid. In totaal heeft het kleine dorp wel 4 discotheken, 36 cafés en 78 restaurants, dus al bezoek je Mayrhofen in het drukke hoogseizoen: er is altijd voldoende mogelijkheid en ruimte om lekker te genieten in deze gezellige wintersportstad. En houd je niet zo van après-ski en vermijd je deze drukte liever, dan is het drukke centrum van Mayrhofen gemakkelijk te vermijden om je van de drukte af te sluiten.

Het skigebied van Mayrhofen

Hoewel de uitgaansgelegenheden van Mayrhofen een belangrijk deel uitmaken van deze wintersportstad, is het skigebied van de stad natuurlijk de voornaamste reden om naar Mayrhofen op vakantie te gaan in de winter. Gelukkig is niet alleen het uitgaansgebied van Mayrhofen de moeite waard, maar bieden ook de skipistes van Mayrhofen je zeker de mogelijkheid om hier een geweldige vakantie te beleven.

In totaal heeft het kleine dorp wel 225 kilometer piste, die stuk voor stuk goed bereikbaar zijn voor de vakantiegangers in de stad. En waar het in de stad en uitgaansgelegenheden erg druk is, is het op de piste van Mayrhofen erg rustig. Op deze manier kun je optimaal genieten van de prachtige sneeuw en geweldige pistes die de stad te bieden heeft, zonder last te hebben van eventuele drukte.

Omdat de pistes van Mayrhofen erg van elkaar verschillen, kan iedere wintersporter hier terecht. Of je nu voor het eerst op wintersport gaat of al dertig jaar op de ski’s staat: Mayrhofen biedt voor iedereen de mogelijkheid een leuke vakantie te beleven. Zo heeft het wintersportdorp zowel uitdagende zwarte pistes en een intimiderend snowpark als brede, blauwe afdalingen. En mocht de sneeuw niet helemaal naar verwachting zijn en zoek je ander vertier in de wintersportstad, dan is het altijd nog mogelijk om de Hintertuxer Gletsjer te bezoeken.

Wintersporten in  Saalbach

Saalbach en Hinterglemm zijn twee dorpen in Glemmtal, Oostenrijk. Deze twee dorpen worden meestal in één adem genoemd, omdat toeristen die één van de twee dorpen bezoeken, vaak ook naar het andere dorp gaan. Zo wordt Saalbach voornamelijk bezocht om de wijdse skipistes en is Hinterglemm favoriet onder de après-ski liefhebbers. Op deze pagina lees je meer over de dorpen Saalbach en Hinterglemm. Zo lees je hoe de pistes van Saalbach en Hinterglemm zijn, voor wie deze wintersportsteden geschikt zijn en welke uitgaansgelegenheden je kunt vinden in de dorpen.

De voordelen van Saalbach en Hinterglemm

In totaal hebben de dorpen Saalbach en Hinterglemm samen ongeveer 200 kilometer aan pistes. Deze pistes liggen op ongeveer 2000 meter hoog, afhankelijk van de afdaling die je neemt. Het voordeel van de pistes van Saalbach en Hinterglemm, is het feit dat de pistes erg van elkaar verschillen. Dit maakt beide wintersportsteden geschikt voor zowel ervaren wintersporters als beginnende wintersporters. Zo kunnen de ervaren wintersporters terecht op de zwarte WK-afdalingen en racetrajecten, terwijl de beginnende wintersporters een afdaling kunnen doen op één van de rustige, zonnige zuidhellingen. Daarnaast zijn er ook voor snowboarders vele mogelijkheden, zoals speciale snowboardpistes, funparks en halfpipes.

Een ander voordeel van de dorpen, is het feit dat men er zeer veel ervaring heeft met het voldoende besneeuwd houden van de pistes in de maanden december, januari, februari, maart en april. Zo gebruikt men moderne sneeuwkanonnen om je te verzekeren dat er voldoende sneeuw ligt en te voorkomen dat je tijdens de vakantie bijna geen sneeuw ziet. In totaal gebruikt men 400 sneeuwkanonnen om alle pistes, ook de grote pistes, helemaal klaar te maken voor de perfecte wintersportvakantie.

En wil je na een actieve middag lekker bijkomen met een biertje, dan kun je bij de vele après-ski cafés van Hinterglemm terecht. Hier vind je onder andere de Goass Stall, het Après-ski Paleis en The London Pub, waar je de gehele avond in alle gezelligheid kunt doorbrengen. Daarnaast vind je er tevens een overdekt zwembad, een kunstijsbaan en een modern sportcentrum, om jouw vakantie helemaal compleet te maken. Heb je even geen zin om te skiën of snowboarden, dan zijn er dus alsnog voldoende mogelijkheden om je te vermaken.

Ook Interessant?