Engeland

Wat je moet weten voordat je naar Engeland reist: Een gids voorbereiden

england

Wat je moet weten voordat je naar Engeland reist: Een gids voorbereiden

1. Het weer

Voordat je naar Engeland reist, is het belangrijk om te weten wat voor weer je kunt verwachten. Het klimaat in Engeland staat bekend om zijn wispelturigheid, dus zorg ervoor dat je een paraplu en een lichte jas inpakt, zelfs in de zomer. Vergeet ook je regenjas niet!

2. Het verkeer

Het verkeer in Engeland rijdt aan de linkerkant van de weg, wat anders kan zijn dan wat je gewend bent. Als je van plan bent om een auto te huren, zorg er dan voor dat je rekening houdt met deze aanpassing en extra voorzichtig bent tijdens het rijden.

3. De taal

In Engeland spreken ze Engels, maar er kunnen toch wat taalbarrières zijn vanwege de typisch Britse uitdrukkingen en accenten. Wees bereid om af en toe om verduidelijking te vragen en wees niet verlegen om te vragen als je iets niet begrijpt. De meeste mensen zijn erg behulpzaam en vriendelijk.

4. Het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Engeland is goed ontwikkeld en wordt veel gebruikt. Het is handig om vooraf wat onderzoek te doen naar het transportsysteem in de stad waar je naartoe reist. Voor de meeste grote steden zijn er verschillende opties, zoals bussen, treinen en metro’s. Ook zijn er vaak speciale toeristenkaarten beschikbaar waarmee je onbeperkt kunt reizen.

5. Fooien

In Engeland is het gebruikelijk om fooi te geven in restaurants en bars. Het bedrag van de fooi varieert meestal tussen de 10% en 15% van de totale rekening. Sommige plaatsen voegen automatisch een servicekosten toe aan de rekening, dus controleer dit voordat je extra fooi geeft.

6. Het pond

In Engeland wordt betaald met de Britse pond (GBP). Zorg ervoor dat je wat contant geld bij je hebt voor kleine uitgaven, zoals openbaar vervoer en kleine winkels. Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd, maar het is altijd handig om wat contant geld achter de hand te hebben.

7. De cultuur

Engeland heeft een rijke culturele geschiedenis en er zijn veel bezienswaardigheden en tradities om van te genieten. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige kastelen, historische plaatsen zoals Stonehenge en traditionele Engelse afternoon tea. Neem de tijd om de lokale cultuur te ontdekken en geniet van de verschillende aspecten van het land.

8. Medische zorg

Als je tijdens je verblijf in Engeland medische zorg nodig hebt, is het handig om te weten dat er zowel publieke als private zorgopties zijn. In noodgevallen bel je 999 voor directe hulp. Zorg ervoor dat je een reisverzekering hebt die medische kosten dekt, mocht je onverhoopt zorg nodig hebben.

9. Bezienswaardigheden

Engeland heeft een scala aan prachtige bezienswaardigheden, van wereldberoemde musea tot adembenemende natuurgebieden. Vergeet niet om vooraf wat research te doen en een lijst te maken van de plaatsen die je absoluut wilt bezoeken. De meeste bezienswaardigheden hebben specifieke openingstijden en sommige vereisen misschien een vooraf geboekte ticket.

10. Engelse gewoontes

Om je reis naar Engeland soepel te laten verlopen, is het handig om bekend te zijn met een paar Engelse gewoontes. Bijvoorbeeld, bij het begroeten van mensen, is een stevige handdruk gebruikelijk. In restaurants kan het verschil tussen “takeaway” (om mee te nemen) en “eat-in” (ter plaatse eten) handig zijn om te weten.

Met deze gids ben je goed voorbereid op je reis naar Engeland. Geniet van je verblijf in dit prachtige land vol geschiedenis, cultuur en vriendelijke mensen!

Ook Interessant?