China

Het Terracotta leger van Xi’an: Een Wonder van Oud China

china

Het Terracotta leger van Xi’an: Een Wonder van Oud China

1. Introductie

Het Terracotta leger van Xi’an is een van de meest fascinerende archeologische vondsten ter wereld. Dit enorme leger van terracottabeelden werd ontdekt in 1974 en sindsdien trekt het miljoenen bezoekers uit alle hoeken van de wereld. In dit artikel zullen we je alles vertellen over deze bijzondere site in China.

2. De geschiedenis

Het terracotta leger werd begraven samen met de eerste keizer van China, Qin Shi Huang, om hem in het hiernamaals te dienen. Het werd rond 210 v.Chr. gebouwd en bestaat uit duizenden soldaten, paarden, strijdwagens en wapens. Elk beeld is uniek en werd met de hand vervaardigd.

Shoestring - China

3. De ontdekking

Het Terracotta leger werd per toeval ontdekt door een groep boeren die een waterput aan het graven waren. Ze stuitten op de eerste beelden en al snel werd duidelijk dat dit een belangrijke archeologische vondst was. Sindsdien zijn er meerdere opgravingen gedaan en zijn er nog steeds nieuwe ontdekkingen gaande.

4. De opgravingssite

De opgravingssite van het Terracotta leger beslaat een gebied van meer dan 20.000 vierkante meter. Het is onderverdeeld in meerdere hallen, waarvan Hall 1 de grootste en meest indrukwekkende is. Hier staan duizenden beelden opgesteld in een strijdformatie.

5. De beelden

De terracottabeelden van het leger zijn zeer gedetailleerd en realistisch. Ze waren oorspronkelijk beschilderd in felle kleuren, maar de verf is in de loop der tijd vervaagd. De beelden variëren in grootte en zijn allemaal uniek. Er zijn soldaten, officieren, boogschutters, strijdwagens en zelfs cavalerie-eenheden.

6. De restauratie

Bij de opgraving van het Terracotta leger werden veel beelden beschadigd. Het restauratieproces is al decennia aan de gang en er zijn specialisten van over de hele wereld bij betrokken. Bezoekers kunnen de restauratiewerkzaamheden bekijken en leren over de technieken die worden gebruikt om de beelden te behouden.

7. Het museum

Naast de opgravingssite is er ook een museum waar je meer kunt leren over het Terracotta leger en de geschiedenis van het oude China. Hier vind je informatie over de ontdekking, opgraving en restauratie van de beelden. Het museum herbergt ook enkele van de meest indrukwekkende en goed bewaarde beelden van het leger.

8. Bezoekersinformatie

Als je het Terracotta leger van Xi’an wilt bezoeken, is het belangrijk om van tevoren een ticket te kopen. Het kan erg druk zijn, vooral tijdens het hoogseizoen, dus het is aan te raden om vroeg te komen. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar die je meer inzicht geven in de geschiedenis en betekenis van het leger.

9. Conclusie

Het Terracotta leger van Xi’an is een adembenemende archeologische vindplaats die de geschiedenis van het oude China tot leven brengt. Het is een must-visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en archeologie. De gedetailleerde beelden, het museum en de restauratiewerkzaamheden maken dit tot een waar wonder van oud China. Mis het niet!

Ook Interessant?