China

Ontdek de wonderen van China tijdens een stedentrip

china

Ontdek de wonderen van China tijdens een stedentrip

China is een land vol met prachtige bezienswaardigheden en eeuwenoude cultuur. Een stedentrip naar China is dan ook een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Ontdek de wonderen van dit fascinerende land tijdens een stedentrip en laat je betoveren door de rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en bruisende steden. Hier zijn een aantal hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je stedentrip naar China:

1. De Grote Muur van China

De Grote Muur van China is misschien wel het meest iconische bouwwerk ter wereld. Deze muur strekt zich uit over maar liefst 21.196 kilometer en is meer dan 2000 jaar oud. Een wandeling over dit indrukwekkende bouwwerk is een absolute must tijdens je stedentrip naar China. Geniet van het adembenemende uitzicht en maak unieke foto’s van dit UNESCO Werelderfgoed.

Shoestring - China

2. Het Terracottaleger in Xi’an

In de stad Xi’an bevindt zich een van de grootste archeologische vondsten ter wereld: het Terracottaleger. Deze levensgrote beelden van het leger van de eerste keizer van China zijn een van de grootste attracties in China. Bewonder duizenden soldaten, paarden en strijdwagens die allemaal uniek zijn vormgegeven. Dit indrukwekkende leger is een absolute must-see voor geschiedenisliefhebbers.

3. De Verboden Stad in Beijing

Beijing, de hoofdstad van China, herbergt de prachtige Verboden Stad. Dit immense paleiscomplex diende als de thuisbasis van Chinese keizers en hun hofhouding gedurende bijna 500 jaar. Tegenwoordig is de Verboden Stad een museum waar je kunt dwalen door de vele paviljoenen, paleizen en tuinen. Laat je betoveren door de prachtige architectuur en leer meer over de Chinese geschiedenis.

4. De Bund in Shanghai

Shanghai is een moderne metropool vol wolkenkrabbers en bruisende straten. Een wandeling over de Bund is een absolute aanrader tijdens je stedentrip naar China. Deze iconische waterkant biedt een spectaculair uitzicht op de skyline van Shanghai. Geniet van de prachtige architectuur, maak een boottocht over de Huangpu-rivier en bewonder de moderne kant van China.

5. Het Karstgebergte in Guilin

Als je op zoek bent naar adembenemende natuur, dan is een bezoek aan het Karstgebergte in Guilin een must. Deze unieke landschappen met kalkstenen pieken en sprookjesachtige rivieren zijn een van de mooiste plekken in China. Maak een boottocht over de Li-rivier of beklim een van de toppen voor een panoramisch uitzicht dat je nooit zult vergeten.

China heeft zoveel te bieden dat het onmogelijk is om alles in één stedentrip te ontdekken. Maar met deze hoogtepunten heb je in ieder geval een goede start. Laat je betoveren door de schoonheid, geschiedenis en cultuur van China tijdens een onvergetelijke stedentrip.

Ook Interessant?