China

Praktische tips voor het voorbereiden van je reis naar China

china

Tips voor het voorbereiden van je reis naar China

1. Visum en reisdocumenten

Zorg ervoor dat je ruim op tijd begint met het regelen van je visum voor China. Het aanvraagproces kan namelijk enige tijd duren. Daarnaast is het belangrijk om je paspoort goed te controleren op geldigheid en voldoende lege pagina’s te hebben.

2. Vaccinaties en gezondheid

Informeer bij de GGD welke vaccinaties en voorzorgsmaatregelen worden aanbevolen voor China. Maak ook een afspraak met je huisarts om te controleren of je gezond genoeg bent om te reizen. Vergeet niet om een reisverzekering af te sluiten die medische kosten dekt.

Shoestring - China

3. Geldzaken

Neem voldoende contant geld mee in Chinese yuan, aangezien niet alle plekken creditcards accepteren. Daarnaast is het handig om een internationale bankpas bij je te hebben. In China kun je deze pinnen bij de meeste geldautomaten. Vergeet niet om je bank op de hoogte te stellen van je reisplannen, zodat ze je pas niet blokkeren wegens verdachte activiteiten.

4. Taalbarrière

Het is handig om enkele basiszinnen Mandarijn te leren, aangezien Engels niet overal goed wordt gesproken. Koop ook een offline vertaal-app, zodat je jezelf verstaanbaar kunt maken in noodgevallen.

5. Kleding en klimaat

China heeft een divers klimaat, afhankelijk van het seizoen en de regio die je bezoekt. Zorg ervoor dat je je kleding aanpast aan het weer. In de zomer kan het erg warm en vochtig zijn, terwijl het in de winter ijskoud kan worden. Vergeet niet om ook comfortabele wandelschoenen mee te nemen, omdat je vaak grote afstanden zult afleggen tijdens het verkennen van steden in China.

6. Elektriciteit

De standaard voltages in China zijn 220V en 50Hz. Zorg ervoor dat je een wereldstekker meeneemt, omdat de stopcontacten enigszins kunnen verschillen.

7. Cultuur en etiquette

Lees je in over de Chinese cultuur en etiquetteregels voordat je vertrekt. Het is belangrijk om respect te tonen voor lokale gebruiken en gewoontes. Let bijvoorbeeld op je kledingkeuze bij het bezoeken van religieuze plaatsen en wees beleefd tegenover de lokale bevolking.

8. Internet en communicatie

Zorg ervoor dat je mobiele telefoon is ontgrendeld, zodat je een Chinese simkaart kunt kopen voor goedkope lokale data en belminuten. Bovendien is het handig om een VPN (Virtual Private Network) te downloaden voordat je China bezoekt, aangezien sommige websites en sociale media kanalen geblokkeerd zijn.

9. Reisroutes en attracties

Maak van tevoren een reisplan en stippel mogelijke routes uit. China heeft zoveel te bieden dat het handig is om van tevoren te weten welke attracties je wilt bezoeken. Vergeet niet om voldoende tijd te plannen voor de Grote Muur, het Terracottaleger en de Verboden Stad.

10. Veiligheid

Wees alert op je persoonlijke veiligheid en houd waardevolle spullen goed in de gaten. Draag een heuptasje onder je kleding voor belangrijke documenten en geld. Vermijd afgelegen en onveilige gebieden, en reis indien mogelijk altijd in groepen.

Met deze praktische tips ben je goed voorbereid op je reis naar China. Geniet van de rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en de gastvrijheid van de Chinese bevolking!

Ook Interessant?