Zweden

De top 10 populairste steden om te bezoeken in Zweden

sweden

De top 10 populairste steden om te bezoeken in Zweden

1. Stockholm

Stockholm, de hoofdstad van Zweden, is een must-visit bestemming. Met zijn prachtige oude stad, Gamla Stan, adembenemende architectuur en bruisende waterwegen, is het geen wonder dat Stockholm bovenaan de lijst staat. Verken het Koninklijk Paleis, bezoek het Vasamuseum en maak een wandeling langs de trendy winkels en restaurants van de wijk Södermalm.

2. Göteborg

Göteborg is de op een na grootste stad van Zweden en biedt een perfecte mix van cultuur, geschiedenis en natuur. Maak een wandeling langs de pittoreske grachten, verken het Liseberg-pretpark en bezoek het Universeum, een interactief wetenschapscentrum voor het hele gezin. Sluit de dag af met een bezoek aan de Feskekôrka, een vismarkt met een unieke architectuur.

3. Malmö

Gelegen aan de zuidkust van Zweden, is Malmö een prachtige stad met een moderne uitstraling. Bezoek de iconische Turning Torso, het hoogste gebouw van Scandinavië, en maak een wandeling over de indrukwekkende Øresundbrug die Malmö verbindt met Kopenhagen, Denemarken. Vergeet niet om het historische centrum van Malmö te verkennen en te genieten van het uitzicht vanaf het middeleeuwse kasteel, Malmöhus.

4. Uppsala

Uppsala, de vierde stad van Zweden, staat bekend om zijn historische en culturele betekenis. Bezoek de prachtige Uppsala Domkyrka, een van de grootste kathedralen van Scandinavië, en neem een kijkje in de oude Universiteit van Uppsala, opgericht in 1477. Geniet ook van de rust van de botanische tuinen en de pittoreske omgeving van het meer Mälaren.

5. Lund

Lund is een charmante universiteitsstad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Vikingtijd. Breng een bezoek aan de Lund Domkyrka, een prachtige kathedraal uit de 11e eeuw, en verken de historische straatjes en gebouwen in het centrum. Mis ook niet het openluchtmuseum Kulturen, waar je meer te weten komt over het leven in Zweden door middel van oude huizen en ambachtelijke demonstraties.

6. Helsingborg

Gelegen aan de westkust van Zweden, biedt Helsingborg een schitterend uitzicht over het Öresund, het water dat Zweden en Denemarken scheidt. Bezoek het middeleeuwse kasteel van Helsingborg, geniet van een ontspannen wandeling langs de promenade en bewonder het prachtige landschap vanaf de Kärnan-toren. Vergeet niet om ook een bezoek te brengen aan de prachtige tuinen van Sofiero, ooit het zomerverblijf van de Zweedse koninklijke familie.

7. Västerås

Västerås, gelegen aan de oever van het Mälarenmeer, is een stad vol geschiedenis en charmante architectuur. Bezoek de imposante Västerås Domkyrka, het oudste stenen gebouw in Zweden, en maak een wandeling langs de Västerås promenade met uitzicht op het meer. Geniet ook van moderne kunst in het Västerås Kunstmuseum en leer over de industriële geschiedenis van de stad in het Anundshög Vikinggrafveld.

8. Linköping

Linköping, gelegen in het zuiden van Zweden, combineert historische charme met een eigentijdse flair. Bezoek de prachtige Linköpings Domkyrka en verken Gamla Linköping, een openluchtmuseum met historische gebouwen en ambachtelijke workshops. Mis ook het ongelooflijke en interactieve Flight Museum (Flygvapenmuseum) niet, waar je meer te weten komt over de Zweedse luchtmacht.

9. Örebro

Örebro, gelegen aan de oevers van de Svartån-rivier, is een stad waar geschiedenis en moderniteit samenkomen. Verken het prachtige Örebro-kasteel, geniet van een wandeling langs de levendige Wadköping met zijn kleurrijke houten huizen en bezoek het opwindende techniekmuseum, Wadköping Kulturcentrum. Een rondvaart op de rivier de Svartån is ook een aanrader.

10. Norrköping

Norrköping is een stad vol industrieel erfgoed en prachtige parken. Breng een bezoek aan de overdekte markt, Knäppingen, en verken de historische gebouwen in het centrum, zoals het oude textielmagazijn, Arbetets museum. Geniet ook van de schilderachtige omgeving door een wandeling te maken in het Landschapspark Kolmården of een bezoek te brengen aan de dierentuin en het pretpark, Kolmården Wildlife Park.

Met zijn diverse mix van steden biedt Zweden voor elk wat wils. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, natuur of gewoon genieten van het stadsleven, deze top 10 steden in Zweden zullen je zeker betoveren.

Ook Interessant?