Zuid-Korea

De prachtige paleizen van Seoul: Een reis door de geschiedenis




De prachtige paleizen van Seoul: Een reis door de geschiedenis

De prachtige paleizen van Seoul: Een reis door de geschiedenis

 • Gyeongbokgung Paleis

  Gyeongbokgung Paleis

  Een koninklijk pronkstuk

  Gelegen in het hart van Seoul, is het Gyeongbokgung Paleis een van de meest iconische en indrukwekkende paleizen in Zuid-Korea. Gebouwd in 1395 tijdens de Joseon-dynastie, diende het als de belangrijkste residentie van de koninklijke familie. Het paleis beslaat een enorm terrein en bestaat uit verschillende paviljoens, tuinen en poorten.

  Een wandeling door de geschiedenis

  Een bezoek aan dit paleis is als een stap terug in de tijd. Je kunt de prachtige architectuur bewonderen, zoals de Gyeonghoeru Paviljoen, een houten bouwwerk boven een vijver, waar koninklijke banketten werden gehouden. Vergeet ook niet om de wisseling van de wacht ceremonie bij te wonen, die dagelijks plaatsvindt en een spektakel op zich is.

 • Changdeokgung Paleis

  Changdeokgung Paleis

  Een UNESCO-werelderfgoed

  Het Changdeokgung Paleis, ook wel bekend als het “Paleis van voorspoedende deugd”, is een andere parel in Seoul. Het werd gebouwd in 1405 en diende als het secundaire koninklijke paleis tijdens de Joseon-dynastie. Dit paleis staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn goed bewaarde historische waarde.

  Ontdek de geheime tuin

  Wat dit paleis echt bijzonder maakt, is de prachtige geheime tuin. Je kunt een wandeling maken door deze serene omgeving, omringd door vijvers, paviljoens en weelderige vegetatie. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuur, weg van de drukte van de stad.

 • Gyeonghuigung Paleis

  Gyeonghuigung Paleis

  De ongekroonde koning

  Hoewel het Gyeonghuigung Paleis niet zo groot is als de andere paleizen, heeft het een unieke geschiedenis. Dit paleis werd beschouwd als het koninklijke verblijf tijdens tijden van oorlog en werd vaak gebruikt als toevluchtsoord. Het wordt vaak aangeduid als het “ongekroonde koninkrijk” vanwege de vele politieke intriges die er plaatsvonden tijdens de Joseon-dynastie.

  Een glimp van het verleden

  Wandel door de oude gebouwen en verken de historische artefacten in het Gyeonghuigung Paleis. Hoewel een deel van het paleis werd verwoest tijdens de Japanse bezetting, zijn er nog steeds veel overblijfselen te zien die getuigen van de rijke geschiedenis van dit bijzondere plekje.


Ook Interessant?