Turkije

Istanbul het hart van Turkije

Istanbul het hart van Turkije

De Straat van Bosporus is de grens tussen het oosten en het westen van het land Turkije. Langs de ene kan bevindt zich Europa, terwijl de andere kant Azië bevat. Dit is iets unieks ter wereld, wat van Turkije op dat gebied al een speciaal land maakt. Turkije is een verleiding voor bijna elke toerist op de planeet. Je vindt er bijvoorbeeld de nieuwste westerse spa net naast de verleidelijke Aziatische straatmarkt. Dit land is met niets te vergelijken. Het is de locatie van enkele sages waarin de meest transcendente keizers ter wereld voorkomen uit de tijd van de Romeinen en Ottomanen. Afgezien van historische en de culturele overvloed dat het land bezit, is het land ook beroemd onder toeristen vanwege zijn natuurlijke rijkdom. De uitgestrekte kustlijn, de hoge bergtoppen en de rustige meren zijn er buitengewoon prachtig.

Miljoenen toeristen per jaar

Met miljoenen toeristen per jaar, heeft Turkije een massatoeristenmarkt op de kaart gezet in de mediterrane landen. De zones van het toerisme in Turkije zijn verdeeld in verschillende regio’s. Het weelderige land en de prachtige archeologische vindplaatsen zijn het meest gewild. Reizigers die naar Turkije gaan, kunnen er getuige zijn van de unieke mix van Azië en Europa, waar de ene kant vooral Europese invloeden heeft, terwijl de andere kant een weerspiegeling is van echte Aziatische architectuur.

De stad Istanbul

De stad weliswaar niet de hoofdstad van het land, Istanbul, is een fascinatie voor mensen die kiezen voor reizen in Turkije. De stad is verdeeld in twee delen door de beroemde Gouden Hoorn. Een deel van deze stad ligt in Azië, terwijl een ander deel in Europa ligt. Deze secties worden respectievelijk de oude sectie en moderne sectie genoemd.

Natuurlijk, historie en architectuur

De stad is een assortiment van natuurlijke pracht, historische aantrekkingskracht en prachtige architectuur. Serpent Column, Tower in the wall of Constantinople, de Galatatoren en Hagia Sofia zijn enkele van de prachtige bouwwerken, die de vroegere pracht van de stad verlichten.

Turkije reisgidsen

Misschien trekt de stad Istanbul jou ook aan, dus waar wacht je nog op? Misschien heb je wel interesse in rondleidingen in Turkije? Op het internet zijn er heel wat interessante deals en aanbiedingen te vinden voor reizen naar Turkije. Met de beste Turkije reisgidsen krijg je ook bijna alle belangrijke informatie om je reis te plannen en deze tot een plezierige ervaring te maken.

Met het vliegtuig naar Turkije

Hoe kom je nu in Turkije? Dat is heel erg gemakkelijk, want Turkije bezit verschillende internationale luchthavens. Vanuit verschillende luchthavens in Nederland en België kan je er heel snel en gemakkelijk naartoe vliegen.

Accommodaties in Turkije

Het mediterrane land ziet elk jaar miljoenen reizigers uit de hele wereld aankomen. Om hen tegemoet te komen zijn er talloze hotels in Turkije. Deze Turkije hotels zijn beschikbaar in bijna elk budget, afhankelijk van uw keuze.

Ook Interessant?