Thailand

Bespaar geld op je vliegtickets naar Thailand

vliegtickets naar Thailand

Bespaar geld op je vliegtickets naar Thailand: Tips & tricks

Wanneer je van plan bent op reis te gaan naar Thailand, zul je waarschijnlijk wel weten dat dit niet bepaald goedkoop is. Toch zijn er manieren om geld te besparen op je vliegtickets naar Thailand. Dit is wel zo fijn, want waarschijnlijk zul je voor je verblijf in het land ook het nodige geld nodig zijn. Door alvast geld over te houden bij het boeken van je vlucht, kun je dit weer toevoegen aan het budget dat je nodig bent in Thailand voor eten, drinken, overnachtingen en bezienswaardigheden. Met de volgende tips en tricks kun je heel eenvoudig een goede en toch goedkope vlucht naar Thailand boeken en zo al goed aan je reis beginnen.

Ga niet in het hoogseizoen naar Thailand

Een van de makkelijkste manieren om geld over te houden aan het boeken van je ticket is door te kijken naar de beste tijd om te vliegen. Als je net als iedereen in het hoogseizoen naar Thailand wilt, zullen de prijzen van de tickets de lucht in schieten. Dit komt omdat er dan minder stoelen zijn en daardoor de vraag groter dan het aanbod wordt. Dit zorgt ervoor dat je meer moet betalen voor je vlucht. Kies er in dat geval dus voor om buiten het hoogseizoen en in ieder geval buiten de vakanties om te gaan. Dit is misschien niet altijd even makkelijk te plannen, maar wel de makkelijkste manier om goed wat geld te besparen op je vliegtickets naar Thailand.

Denk na over de dagen waarop je vliegt

Naast de tijd waarin je naar Thailand wilt reizen, is het ook van belang welke dag je precies gaat vliegen. Een weekend vlucht is heel vaak veel duurder dan een doordeweekse vlucht. Door even uit te zoeken welke dagen het goedkoper is om te vliegen en je vluchtdata hier op aan te passen, kun je heel eenvoudig geld op je vlucht overhouden. Bekijk bijvoorbeeld hoeveel een reis van woensdag tot woensdag kost met een reis die van zaterdag tot zaterdag duurt. 9 van de 10 keer zijn de vliegtickets voor de reis van woensdag tot woensdag vele malen goedkoper dan die van zaterdag tot zaterdag. Ook kan het helpen een vlucht te kiezen die op een ongunstige tijd gaat. Veel mensen vermijden dit soort vluchten namelijk.

Bekijk alternatieve vliegvelden voor een goedkoper ticket

Als het je niet uitmaakt vanaf welk vliegveld je vliegt, valt hier ook nog veel winst te behalen. Het is zo dat vliegmaatschappijen in bepaalde landen meer belasting moeten betalen. Natuurlijk ben je hier als reiziger de dupe van. Deze belasting wordt doorberekend op jouw vliegtickets. Heel vaak zijn reizen vanuit Duitsland of België veel goedkoper en daarom is dit echt het onderzoeken waard. Voor hetzelfde geld bespaar je zo honderden euro’s op je vliegtickets naar Thailand. Er zijn zowel in België als in Duitsland genoeg grote vliegvelden te vinden die niet heel ver van Nederland liggen. Meestal kun je hier ook nog eens gewoon met de trein naartoe en dat scheelt je weer parkeergeld voor je auto.

Kies voor een (goedkope) indirecte vlucht

Wanneer je lange vluchten geen probleem vindt en je er ook geen problemen mee hebt dat je vlucht lang duurt, is een indirecte vlucht misschien wat voor jou. Dit is een vlucht met minimaal 1 tussenstop. In heel veel gevallen is het namelijk veel goedkoper als je ergens een tussenstop moet maken. Dit geldt ook voor je vlucht naar Thailand. Het kan wel zijn dat zo’n tussenstop lang duurt en je dus een dag op het vliegveld moet hangen. Al is er op verschillende vliegvelden genoeg te doen. Als je genoeg tijd hebt, kun je zelfs een dagje in de stad doorbrengen waar je vlucht de tussenstop heeft. Wanneer geld belangrijker is dan snel op je bestemming belanden, dan is dit de ideale manier om geld op je vliegtickets naar Thailand te besparen.

Boek een heen en terugvlucht bij verschillende maatschappijen

Het is zelfs een optie te kijken naar vluchten van verschillende maatschappijen. Dit niet om ze direct te vergelijken, maar meer om te kijken of je een goedkope heen- en terugvlucht kunt vinden. Het kan best zijn dat je hierdoor goedkoper uit bent dan een retourticket boeken. Dit is echt de moeite waard om te bekijken. Wanneer je met de trein naar het vliegveld gaat, kan het ook nog lonen om op de terugweg bijvoorbeeld naar een ander vliegveld te reizen. Zo kun je misschien wel veel geld besparen op een slimme manier.

Vergelijk de verschillende maatschappijen

Je kunt natuurlijk ook alle vliegtickets van verschillende maatschappijen met elkaar vergelijken om de scherpste deal te kunnen vinden. Sommige maatschappijen bieden een totaalpakket aan waarbij je vlucht en accommodatie al inbegrepen zit. In sommige gevallen kan dit zomaar veel goedkoper zijn. Je zult waarschijnlijk door Thailand gaan backpacken, dus dan zul je hier niet zo snel voor gaan, maar het kan je wel geld schelen als je rond 1 plek blijft in Thailand. Vergelijk de prijzen en kom zo tot de scherpste deal.

Ook Interessant?