Nieuw-Zeeland

Een overzicht van de wijngaarden van Marlborough en Hawke’s Bay

new-zealand

Een overzicht van de wijngaarden van Marlborough en Hawke’s Bay

1. Marlborough: De trots van Nieuw-Zeeland

Marlborough, gelegen aan de noordoostelijke kust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, is bekend als de trots van de Nieuw-Zeelandse wijnindustrie. Met zijn zonnige klimaat, vruchtbare bodems en overvloedige regenval, is Marlborough de ideale plek voor de productie van wijn, vooral de Sauvignon Blanc-druif. Hier zijn enkele van de beste wijngaarden in Marlborough:

2. Cloudy Bay Vineyards

Cloudy Bay Vineyards, opgericht in 1985, wordt algemeen beschouwd als een van de pioniers van de wijnindustrie in Marlborough. Ze zijn vooral bekend om hun Sauvignon Blanc en Chardonnay-wijnen. Het landgoed biedt rondleidingen en proeverijen aan, waar bezoekers de kans krijgen om de prachtige wijngaarden te verkennen en enkele van hun heerlijke wijnen te proeven.

3. Wither Hills

Wither Hills, opgericht in 1994, is een toonaangevende producent van premium wijnen in Marlborough. Met hun focus op duurzaamheid en innovatie, hebben ze enkele van de beste Pinot Noir en Sauvignon Blanc-wijnen in Nieuw-Zeeland geproduceerd. Bezoekers kunnen genieten van proeverijen en rondleidingen door de wijngaarden, evenals van het adembenemende uitzicht op de omliggende bergen.

4. Hawke’s Bay: De oudste wijnregio van Nieuw-Zeeland

Hawke’s Bay, gelegen aan de oostkust van het Noordereiland, staat bekend als de oudste wijnregio van Nieuw-Zeeland. Met een mediterraan klimaat en diverse bodems, is Hawke’s Bay de ideale plek voor de productie van een breed scala aan wijnen. Hier zijn enkele van de bekendste wijngaarden in Hawke’s Bay:

5. Te Mata Estate

Te Mata Estate, opgericht in 1896, is een van de oudste en meest prestigieuze wijngaarden in Hawke’s Bay. Ze staan bekend om hun elegante en complexe wijnen, vooral hun Bordeaux-blends. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen door de wijngaarden en proeverijen in de historische proefruimte.

6. Craggy Range

Craggy Range, opgericht in 1997, is een internationaal bekende en bekroonde wijngaard in Hawke’s Bay. Ze zijn gespecialiseerd in de productie van single vineyard-wijnen en worden vooral geprezen om hun Syrah en Chardonnay. Bezoekers kunnen de prachtige wijngaarden verkennen en genieten van proeverijen in het luxe proeflokaal.

7. Mission Estate

Mission Estate, opgericht in 1851, is een historische wijngaard in Hawke’s Bay en de oudste wijnmakerij van Nieuw-Zeeland. Ze staan bekend om hun klassieke en elegante wijnen, met name hun Cabernet Sauvignon en Merlot. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen, proeverijen en heerlijke maaltijden in het bekroonde restaurant van Mission Estate.

Of je nu een wijnliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar prachtige landschappen en heerlijk eten, de wijngaarden van Marlborough en Hawke’s Bay zijn zeker een bezoek waard. Met hun diverse aanbod van wijnen en adembenemende omgeving, zul je versteld staan van de schoonheid en kwaliteit van deze regio’s. Proost!

Groepsrondreizen Sawadee

Ook Interessant?