Ierland

Ontdek de beste whiskeyroutes en distilleerderijentours in Nederland

ireland

Ontdek de beste whiskeyroutes en distilleerderijentours in Nederland

1. De Zuid-Holland Whiskeyroute

De Zuid-Holland Whiskeyroute is een must-visit voor elke whiskeyliefhebber. Deze route neemt je mee door de provincie Zuid-Holland en laat je kennismaken met enkele van de beste distilleerderijen en whiskeybars in de regio. Begin je reis in Rotterdam bij Distilleerderij Nolet, bekend om zijn jenever en gin. Vervolg je route naar Den Haag, waar je een bezoek kunt brengen aan The Whiskeybar met een indrukwekkende selectie whiskey’s. Eindig je tour in Leiden bij de Whiskey Online Store, waar je een breed scala aan whiskey kunt proeven en kopen.

2. De Gelderland Whiskeyroute

De Gelderland Whiskeyroute is een geweldige manier om de prachtige provincie Gelderland te verkennen en tegelijkertijd enkele van de beste distilleerderijen te ontdekken. Begin je reis in Arnhem bij Distilleerderij de Stiekeme Stoker, waar je een rondleiding kunt krijgen en hun ambachtelijke whiskey kunt proeven. Vervolg je route naar Nijmegen en bezoek Cafe Samson, bekend om zijn uitgebreide selectie aan internationale en Nederlandse whiskey’s. Eindig je tour in Apeldoorn bij de Veluwse Schavuyt Distilleerderij, waar je kunt genieten van een proeverij van hun handgemaakte whiskey.

Echt Ierland

3. De Noord-Brabant Whiskeyroute

De Noord-Brabant Whiskeyroute neemt je mee door de gezellige provincie Noord-Brabant en laat je kennis maken met enkele van de beste whiskeystops in de regio. Begin je reis in Eindhoven bij De Gaper Whiskybar, waar je kunt kiezen uit meer dan 250 verschillende whiskey’s. Vervolg je route naar ‘s-Hertogenbosch en bezoek Whiskycafé L&B, waar je kunt genieten van een heerlijke whiskeyproeverij. Eindig je tour in Breda bij Whisky Discovery, een winkel met een uitgebreide collectie whiskey’s van over de hele wereld.

4. De Groningen Whiskeyroute

De Groningen Whiskeyroute is perfect voor diegenen die willen genieten van een whiskeytour terwijl ze de prachtige provincie Groningen verkennen. Begin je reis in Groningen stad bij Mr. Mofongo, een bar met meer dan 100 verschillende whiskey’s op het menu. Vervolg je route naar Appingedam en bezoek de distilleerderij van Hooghoudt, een van de meest bekende distilleerderijen van Nederland. Eindig je tour in Winschoten bij Whiskybase Shop & Tastingroom, waar je kunt genieten van een proeverij van verschillende whiskey’s uit de hele wereld.

5. De Limburg Whiskeyroute

De Limburg Whiskeyroute neemt je mee door het pittoreske Limburg en laat je kennismaken met enkele van de beste whiskeystops in de regio. Begin je reis in Maastricht bij The Highlander, een whiskeybar waar je kunt genieten van een uitgebreide selectie aan Schotse whiskey’s. Vervolg je route naar Roermond en breng een bezoek aan De Kuyper Royal Distilleries, waar je kunt zien hoe verschillende gedistilleerde dranken worden gemaakt, waaronder whiskey. Eindig je tour in Valkenburg bij Whiskyhuis De Koning, waar je kunt genieten van whiskytastings en workshops.

Of je nu een doorgewinterde whiskeyliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig bent naar het proces van het maken van deze drank, deze whiskeyroutes en distilleerderijentours zullen je zeker betoveren. Vergeet niet om verantwoordelijk te genieten en altijd een aangewezen bestuurder te hebben indien nodig. Proost!

Ook Interessant?