Frankrijk

3 leukste dingen om te doen in Nice

Nice

Als de belangrijkste havenstad van de Franse Rivièra trekt Nice strandgangers, geschiedenisfanaten en hoge-cultuur-zoekers aan die er vakantie komen vieren aan de Middellandse Zee. Er is beslist meer aan deze eigenzinnige stad dan een kiezelachtige waterkant, pastelkleurige gebouwen en in de wind wuivende palmbomen. Barokke kerken verrassen je in het doolhof van de kronkelige straatjes van de Oude Stad; moderne beeldhouwwerken domineren de tuinen als je over de Place Masséna wandelt; oude Romeinse ruïnes vormen het decor voor zomerse jazzconcerten in Cimiez; en de snoepkleurige uivormige koepels van de Russisch Orthodoxe kathedraal van St. Nicolaas torenen boven je uit als je Avenue Nicolas II passeert. Maar Nice’s culturele charmes worden vaak verweven (en soms overschaduwd) door haar reputatie om te feesten. Zorg ervoor dat je wat energie overhoudt voor het bruisende nachtleven langs de Rivièra.

3 leukste dingen om te doen in Nice

De wereldberoemde kustlijn is slechts het topje van de ijsberg als het om Nice gaat. De stad telt vele musea, kerken en ruïnes om geschiedenisliefhebbers dagenlang te vermaken. Er zijn ook volop mogelijkheden om geld uit te geven: een waaier van mogelijkheden om te winkelen is er op de Place Masséna, terwijl de Cours Saleya alles biedt, van versgesneden bloemen tot brocante (rommelmarkt) kraampjes. Zorg er alleen voor wat energie te sparen voor na zonsondergang, want Nice heeft een van de heetste uitgaansgelegenheden van de Rivièra.

1. Place Masséna

Nice

Je zult Place Masséna, het belangrijkste plein van de stad, waarschijnlijk verschillende keren passeren als je in Nice bent, dankzij de centrale ligging. Met de zeekust in het zuiden, de winkelstraat Avenue Jean Médecin die naar het noorden afsteekt, en de mooie Albert I en Massena tuinen eromheen, kun je er vanuit vrijwel elke plaats in de kleine stad naartoe lopen.

Recente reizigers benadrukten Place Masséna als een idyllische plek om je foto’s te schieten, met een hypnotiserend tegelwerk, verlichte pronkfonteinen en zeven beroemde standbeelden die als gedenkwaardige achtergrond dienen. Recensenten raadden ook aan op verschillende uren van de dag langs te komen om te zien hoe het plein verandert met de opkomende en ondergaande zon. Het plein is 24/7 gratis te bezoeken.

2. Oude Stad Nice

Nice

Vieille Ville, of Oude Stad, is een hoekje van een buurt waar zowel reizigers als plaatselijke bewoners graag komen. Er zijn de gebruikelijke toeristenvallen, maar je vindt er ook enkele authentieke Franse restaurants en winkels, en niet te vergeten de bloemen- en fruitmarkt Cours Saleya.

Eerdere bezoekers beweren dat je de wijk het beste ‘s morgens kunt ervaren, zodat je de markt kunt afstruinen. Slenter er ‘s middags doorheen om te winkelen, of neem een duik aan de aangrenzende stranden. Pak dan ‘s avonds een klein hapje in een charmant restaurant of neem een drankje in een van de ontelbare bars.

3. Promenade des Anglais (Engelse wandeling)

Nice

De Promenade des Anglais (Engelse wandeling) loopt parallel aan de kiezelachtige kust van Nice’s strand, en strekt zich uit over meer dan 2 mijl langs Baie des Anges. De plaatselijke bevolking noemt dit wereldberoemde stuk weg eenvoudigweg de Promenade of La Prom. Volgens recente reizigers is het niet alleen een mooie plek voor een wandeling, maar ook een prima plek om al vroeg in je reis je oriëntatie te vinden, want de belangrijkste attracties van de stad spaken hier van af.

Plus, met een speciale rijbaan voor fietsers en skaters en tal van verhuurwinkels in de buurt, kan het een prima manier zijn om te sporten terwijl je de bezienswaardigheden bekijkt. Houd onderweg je ogen open voor het sierlijke Hotel Negresco, het Hyatt Regency Nice Palais de la Méditerranée en La Chaise, een groot ijzeren beeld van een stoel gemaakt door de Niçoise kunstenares Sabine Géraudie dat het officieuze symbool van de stad is geworden.

De loopbrug is alle uren open. Houd er rekening mee: De prijzen in de buurt van de Promenade des Anglais zijn duur omdat het een toeristische hot spot is, dus budgeteer dienovereenkomstig voor eten en winkelen.

Ook Interessant?