China

Ontdek het oude en moderne China tijdens een rondreis

china

Ontdek het oude en moderne China tijdens een rondreis

1. Beijing: Een glimp van het oude China

Begin uw rondreis in de hoofdstad van China, Beijing. Hier kunt u een glimp opvangen van het oude China met een bezoek aan de wereldberoemde Grote Muur. Verken de oude hutongs (steegjes) van de stad, waar u traditionele architectuur en lokale cultuur kunt ervaren. Bezoek ook de Verboden Stad, het keizerlijke paleis dat eeuwenlang het centrum van de macht was.

2. Shanghai: Moderne metropool met een historische charme

Reis naar het oosten van China om de moderne metropool Shanghai te ontdekken. Deze stad staat bekend om zijn indrukwekkende skyline en moderne architectuur, maar heeft ook een rijke geschiedenis. Bezoek de Bund, een boulevard aan de oever van de Huangpu-rivier, waar u oude Europese gebouwen kunt bewonderen die dateren uit de vroegere concessieperiode.

Shoestring - China

3. Xi’an: Het Terracottaleger en oude stadsmuren

Maak een stop in Xi’an om het beroemde Terracottaleger te bewonderen. Deze archeologische vondst bestaat uit duizenden levensgrote terracottafiguren die de graftombe van keizer Qin Shi Huang bewaken. Na het bezoek aan het Terracottaleger kunt u de oude stadsmuren van Xi’an verkennen, die nog steeds intact zijn en een prachtig uitzicht bieden op de stad.

4. Guilin: Natuurlijke schoonheid en schilderachtige landschappen

Verken het schilderachtige landschap van Guilin, dat bekend staat om zijn karstbergen en prachtige rivieren. Maak een boottocht over de Li-rivier en geniet van adembenemende uitzichten op de omgeving. Bezoek ook de Longji-rijstterrassen, die uitgestrekte groene rijstvelden bieden die tot de hemel lijken te reiken.

5. Hangzhou: Westelijk meer en traditionele theeplantages

Bezoek Hangzhou, een stad die wordt geprezen om zijn natuurlijke schoonheid en historische erfgoed. Verken het Westelijk Meer, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren in China. Breng ook een bezoek aan de traditionele theeplantages en leer over de eeuwenoude kunst van het thee maken en proeven.

6. Chengdu: Panda’s en Sichuan-keuken

Breng een bezoek aan het pandareservaat in Chengdu en ontdek deze schattige dieren van dichtbij. Vergeet niet om de beroemde Sichuan-keuken te proberen, bekend om zijn pittige smaken en diverse gerechten. Maak ook een wandeling door de oude straten van de stad en bewonder de traditionele architectuur.

7. Hong Kong: De smeltkroes van culturen

Sluit uw rondreis af in Hong Kong, een bruisende stad die een unieke mix van Oosterse en Westerse invloeden biedt. Verken de stad en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf Victoria Peak. Maak een wandeling door de pittoreske wijk Sheung Wan en ontdek de vele markten, tempels en restaurants.

Kortom, een rondreis door China biedt de perfecte gelegenheid om het oude en moderne China te ontdekken. Van de historische bezienswaardigheden in Beijing en Xi’an tot de moderne metropool van Shanghai en de natuurlijke schoonheid van Guilin en Hangzhou, er is voor elk wat wils. Begin planning voor uw avontuur in China!

Ook Interessant?