Verenigde Staten

Ontdek de bloeiende kunstscene van Chicago

usa

Ontdek de bloeiende kunstscene van Chicago

Als je aan kunst denkt, is Chicago misschien niet de eerste stad die in je opkomt. Maar de waarheid is dat de Windy City een bloeiende kunstscene heeft die verborgen pareltjes en wereldberoemde instituten herbergt. Van street art tot hedendaagse kunst en van jazz tot theater, er is voor ieder wat wils. Ontdek hier de kunstscene van Chicago.

1. Street art in Chicago

Chicago heeft een levendige straatkunstcultuur. Loop door wijken als Pilsen, Logan Square en Wicker Park en je zult de muren versierd zien met kleurrijke en gedurfde werken. Deze wijken zijn de thuishaven van lokale straatartiesten en bieden een podium voor hun creatieve expressie. Mis zeker de beroemde muurschilderingen in Pilsen niet, waarvan er vele de Latijns-Amerikaanse cultuur en geschiedenis van de buurt belichten.

2. The Art Institute of Chicago

Het Art Institute of Chicago is een van de meest gevierde kunstinstellingen ter wereld. Het museum herbergt een uitgebreide collectie kunstwerken, variërend van Byzantijnse kunst tot moderne meesterwerken. Hier kun je iconische werken bewonderen, zoals “De slaapkamer” van Vincent van Gogh en “Nighthawks” van Edward Hopper. Vergeet ook niet het indrukwekkende moderne vleugel van het museum te bezoeken, waar steeds wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunst worden getoond.

3. Het Chicago Symphony Orchestra

Als je van muziek houdt, mag een bezoek aan het Chicago Symphony Orchestra niet ontbreken. Dit wereldberoemde orkest, opgericht in 1891, is een van de beste ter wereld. De geweldige akoestiek van de Symphony Center en de gepassioneerde optredens van topmuzikanten maken elke voorstelling een waar genot voor het oor. Van klassieke stukken tot hedendaagse composities, het Chicago Symphony Orchestra biedt een gevarieerd repertoire dat elke muziekliefhebber zal bekoren.

4. Steppenwolf Theatre Company

Steppenwolf Theatre Company is een van de bekendste en meest innovatieve theatergezelschappen in de Verenigde Staten. Dit gezelschap heeft veel Tony Awards gewonnen en heeft talenten voortgebracht als John Malkovich, Gary Sinise en Laurie Metcalf. De gevarieerde programmering van Steppenwolf omvat zowel klassieke stukken als nieuwe, baanbrekende toneelstukken. Als je van theater houdt, mag je een bezoek aan dit theatergezelschap zeker niet missen.

5. Museum of Contemporary Art

Het Museum of Contemporary Art in Chicago is een must-visit voor liefhebbers van hedendaagse kunst. Dit museum heeft een indrukwekkende collectie moderne werken, variërend van schilderijen en sculpturen tot multimedia-installaties en videokunst. Hier kun je werken bewonderen van internationaal gerenommeerde kunstenaars, evenals opkomende talenten. Vergeet niet om ook de MCA Store te bezoeken, waar je unieke kunstwerken en designartikelen kunt kopen.

Van street art tot wereldberoemde musea en van symfonieorkesten tot vernieuwend theater, de kunstscene van Chicago heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet te genieten van de vele creatieve uitingen die deze stad te bieden heeft.

Ook Interessant?