Turkije

Ontdek de fascinerende ondergrondse steden van Cappadocië

turkey

Ontdek de fascinerende ondergrondse steden van Cappadocië

1. Ondergrondse stad Derinkuyu

De ondergrondse stad Derinkuyu is een indrukwekkend staaltje van ondergronds bouwwerk uit de Hettitische periode. Met acht verdiepingen en een diepte van maar liefst 85 meter is het de grootste ondergrondse stad in Cappadocië. Het werd gebruikt als schuilplaats tegen vijandige invallen en biedt ruimte aan ongeveer 20.000 mensen. Verken de nauwe tunnels, ontdek de ventilatiekanalen en bewonder de kamers waarin vroeger geslapen, gegeten en geleefd werd.

2. Kaymakli ondergrondse stad

Kaymakli is een van de bekendste ondergrondse steden van Cappadocië. Het is gebouwd rondom een netwerk van gangen en kamers die tot wel veertig meter onder de grond gaan. Deze stad bood plaats aan ongeveer 3.500 mensen en had alles wat een samenleving nodig had, van kerken en scholen tot opslagruimtes en waterputten. Het is een uniek voorbeeld van vroegchristelijke nederzettingen in de regio.

3. Ondergrondse stad Özkonak

Özkonak staat bekend om zijn unieke architectuur en netwerk van tunnels en kamers. Hoewel het kleiner is dan Derinkuyu en Kaymakli, is het zeker een bezoek waard. De stad bestaat uit tien verdiepingen en heeft een diepte van ongeveer veertig meter. Ontdek ondergrondse kapellen, opslagruimtes en woonruimtes terwijl je je een weg baant door het doolhof van gangen.

4. Mazi ondergrondse stad

Mazi is een minder bekende ondergrondse stad in Cappadocië, maar niet minder fascinerend. Het is de kleinste stad in de regio, maar biedt nog steeds een interessante ervaring. Met vier verdiepingen en een diepte van ongeveer dertig meter, kun je hier de oude architectuur bewonderen en je voorstellen hoe mensen hier vroeger leefden.

5. Ondergrondse stad Tatlarin

Tatlarin is een relatief nieuwe ontdekking in Cappadocië en blijft grotendeels onbekend bij toeristen. Het is een kleine, maar goed bewaarde ondergrondse stad die dateert uit de Byzantijnse periode. Onderzoekers hebben de stad nog niet volledig uitgegraven, maar er zijn al verschillende kamers en tunnels te verkennen. Dit maakt het een perfecte plek voor avontuurlijke reizigers die graag off the beaten track willen gaan.

6. Ondergrondse stad Ozluce

Ozluce is een andere weinig bekende ondergrondse stad in Cappadocië. Het heeft drie verdiepingen en een diepte van ongeveer dertig meter. Hoewel het niet zo groot is als sommige andere steden, biedt het nog steeds een unieke kijk op het ondergrondse leven in Cappadocië. Verken de smalle gangen en ontdek hoe mensen zich hier vroeger verstopten voor invasies.

7. Ondergrondse stad Alacahisar

Alacahisar, ook bekend als “de duiventil” vanwege de vele geïntegreerde duivenhokken, is een andere interessante ondergrondse stad in Cappadocië. Hoewel het momenteel niet volledig toegankelijk is voor het publiek, kun je een kijkje nemen in de eerste verdiepingen. Bewonder de goed bewaard gebleven architectuur en verbaas je over de complexiteit van dit ondergrondse bouwwerk.

Ontdek de ondergrondse steden van Cappadocië en word betoverd door de geheimen die deze oude nederzettingen te bieden hebben. Van de grote ondergrondse stad Derinkuyu tot de minder bekende maar even fascinerende stad Tatlarin, er zijn genoeg mogelijkheden om het ondergrondse leven in Cappadocië te verkennen. Waar wacht je nog op? Plan je reis en begin aan een avontuur dat je nooit zult vergeten!

Ook Interessant?