Australië

Festivals en evenementen wereldwijd: Van Mardi Gras tot Melbourne Cup

australia

Festivals en evenementen wereldwijd: Van Mardi Gras tot Melbourne Cup

1. Mardi Gras – New Orleans, Verenigde Staten

Mardi Gras, ook wel bekend als “Fat Tuesday”, is een festival dat vooral gevierd wordt in de stad New Orleans in de Verenigde Staten. Het is een viering die bekend staat om zijn kleurrijke parades, muziek, dans en feesten. Mensen dragen vaak gekke kostuums en gooien met kralen en andere souvenirs naar het publiek. Dit festival trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld.

2. Oktoberfest – München, Duitsland

Het Oktoberfest is het grootste bierfestival ter wereld en vindt elk jaar plaats in München, Duitsland. Het festival begint halverwege september en duurt meestal zo’n twee weken. Tijdens het Oktoberfest kunnen bezoekers genieten van grote bierhallen, attracties, traditionele muziek en natuurlijk liters bier. Het is een evenement waar mensen van over de hele wereld naartoe komen om te genieten van de Duitse cultuur en gastvrijheid.

3. Holi – India

Holi, ook wel bekend als het “Festival van Kleuren”, is een van de meest populaire festivals in India. Het wordt gevierd in de lente en markeert het einde van de winter en het begin van een nieuw seizoen. Tijdens Holi gooien mensen gekleurd poeder en water naar elkaar, dansen op muziek en genieten van zoetigheden. Het is een vrolijk en kleurrijk festival dat de saamhorigheid viert.

4. La Tomatina – Buñol, Spanje

La Tomatina is een jaarlijks evenement gehouden in het kleine stadje Buñol in Spanje. Het festival staat bekend om zijn enorme voedselgevecht, waarbij deelnemers elkaar bekogelen met rijpe tomaten. Dit unieke evenement trekt duizenden mensen van over de hele wereld die graag een middag vol plezier willen hebben met tomaten.

5. Glastonbury Festival – Somerset, Engeland

Het Glastonbury Festival is een van de bekendste muziekfestivals ter wereld en vindt plaats in Somerset, Engeland. Elk jaar treden hier enkele van de grootste muzikanten en bands ter wereld op. Bezoekers kunnen genieten van verschillende muziekgenres, veldoptredens, markten en kunstinstallaties. Het festival heeft een unieke sfeer en is een must-visit voor muziekliefhebbers.

6. Melbourne Cup – Melbourne, Australië

De Melbourne Cup is een van de meest prestigieuze paardenraces ter wereld en vindt plaats in Melbourne, Australië, op de eerste dinsdag van november. Het evenement trekt veel bekendheden en is naast de race zelf bekend om zijn extravagante modeshows en festiviteiten. De Melbourne Cup is een belangrijke datum op de Australische kalender en wordt gevierd met feesten en evenementen in het hele land.

7. Rio Carnival – Rio de Janeiro, Brazilië

Het Rio Carnival is een van de grootste carnavalsevenementen ter wereld en vindt plaats in Rio de Janeiro, Brazilië. Dit kleurrijke festival wordt beschouwd als het grootste straatfeest ter wereld, met uitbundige parades, samba-optredens en feesten die dagenlang doorgaan. Het is een viering van de Braziliaanse cultuur en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld aan.

8. Diwali – India

Diwali, ook wel bekend als het “Festival van het Licht”, is een van de belangrijkste festivals in India. Het wordt gevierd ter ere van de overwinning van het licht over de duisternis en het goede over het kwaad. Mensen versieren hun huizen met lampjes, delen zoetigheden uit en steken vuurwerk aan. Het is een festival vol vreugde, samenzijn en kleurrijke lichten.

Van Mardi Gras in New Orleans tot de Melbourne Cup in Australië, deze festivals en evenementen bieden een unieke ervaring die je niet mag missen. Of je nu wilt genieten van kleurrijke parades, muziek, dans, bier of gewoon onvergetelijke feesten, er is voor elk wat wils. Plan je reis en dompel jezelf onder in de magie van deze festivals over de hele wereld.

Ook Interessant?