Australië

Een geweldige roadtrip langs de Great Ocean Road: Ontdek de prachtige kust van Australië

australia

Een geweldige roadtrip langs de Great Ocean Road

1. Startpunt: Melbourne

De Great Ocean Road begint in de bruisende stad Melbourne. Neem de tijd om deze stad te verkennen voordat je aan je roadtrip begint. Bezoek iconische bezienswaardigheden zoals Federation Square, het Melbourne Cricket Ground en de beroemde Queen Victoria Market.

2. Torquay

Je eerste stop langs de Great Ocean Road is Torquay, een populaire badplaats. Breng een bezoek aan het Surfworld Museum om meer te leren over de geschiedenis van het surfen en geniet van de prachtige stranden van Point Danger en Bells Beach.

H3: Route suggestion for an extended stay

If you have extra time, consider taking a detour to the Great Otway National Park. Explore the stunning rainforests, hike to the majestic Triplet Falls, and keep an eye out for native wildlife such as koalas and kangaroos.

3. Apollo Bay

Na Torquay is Apollo Bay de volgende halte op je roadtrip. Deze charmante kustplaats is de perfecte plek om te genieten van verse zeevruchten zoals kreeft en oesters. Maak een wandeling langs de prachtige Great Ocean Walk en geniet van het adembenemende uitzicht op de oceaan.

4. De Twaalf Apostelen

Een hoogtepunt van de Great Ocean Road zijn de Twaalf Apostelen, spectaculaire kalkstenen rotsformaties die uit de zee oprijzen. Maak een stop bij het uitkijkpunt en verken de verschillende wandelpaden om een panoramisch uitzicht op deze natuurlijke wonderen te krijgen.

H3: Avoid the crowds

To avoid the crowds, visit the Twaalf Apostelen at sunrise or sunset. The soft golden light creates a magical atmosphere and you’ll have fewer tourists around for that perfect Instagrammable shot.

5. Port Campbell National Park

Verken het prachtige Port Campbell National Park, waar je naast de Twaalf Apostelen ook andere indrukwekkende rotsformaties zoals London Bridge en Loch Ard Gorge kunt bewonderen. Maak een wandeling langs de kliffen en geniet van de adembenemende uitzichten op de oceaan.

6. Warrnambool

Je roadtrip langs de Great Ocean Road eindigt in de stad Warrnambool. Breng een bezoek aan Flagstaff Hill Maritime Village, waar je meer te weten kunt komen over de maritieme geschiedenis van de regio. Geniet van een ontspannen wandeling langs Lake Pertobe en sluit je roadtrip af met een heerlijk diner in een van de uitstekende restaurants van de stad.

De Great Ocean Road is een onvergetelijke roadtrip die je meeneemt langs de prachtige kust van Australië. Van de bruisende stad Melbourne tot de adembenemende kalkstenen rotsformaties van de Twaalf Apostelen, deze roadtrip is een absolute must voor natuurliefhebbers en avonturiers. Vergeet niet je camera mee te nemen en geniet van de diversiteit en schoonheid die deze route te bieden heeft!


Ook Interessant?